АКТУАЛЬНО

«Бажайте великого!» Молодь Одеського екзархату таборувала в Карпатах

Вівторок, 28 червня 2016, 13:22
Саме ці слова великого свого попередника, Патріарха Йосифа, використав Блаженніший Святослав у цьогорічному зверненні до молоді: «Дорогі молоді люди, ви варті найкращого! Бажайте великого! Не дозволяйте нікому применшувати свої мрії чи амбіції! Вчіться! Працюйте! Будьте чесними! Не давайте хабарів та не мовчіть, коли їх у вас вимагають!»

Ці слова спонукали організаторів молодіжного табору Одеського екзархату вибрати головною темою табору – «Великодушність». У таборі взяли участь 44 особи: молодь з Кіровоградщини, Одещини, Миколаївщини, сестри Воплоченого Слова, о. Ярослав Волосецький та о. Руслан Остафій.

Захід відбувся у с. Криворівня, можна сказати, у самому серці Карпатських гір. Учасників гостинно приймала місцева садиба «У пані Марії», господиня якої, п. Марія, доклала всіх можливих зусиль, щоб зробити відпочинок молоді здоровим і «смачним».

Будучи поряд з Говерлою, молодь, звичайно ж, не могла втратити нагоду підкорити цю символічну вершину України. Дирекція Карпатського національного природного парку щедро дозволила групі безкоштовно піднятися на гору.

Наступного дня учасників чекали ще дві незвичайні розваги – рафтинг та верхова їзда. Завдяки одному місцевому власнику рафтингу, п. Ігорю, та доброчинцям табору всі охочі змогли спробувати цей екстремальний вид спорту. А інший місцевий хлопець дозволив молоді покататися верхи на своєму коні.

На завершення до табору завітали справжні народні музики, які не тільки ознайомили молодь з гуцульським фольклором, але і навчили танцювати аркан, грати на трембіті і на козі, розповіли про місцевий одяг і традиції. Це було дійсно великим збагаченням для всіх учасників. Такі заходи виховують у молоді любов до власної землі та її культурного скарбу. 

А найголовніше, молодь могла щодня приступати до Святих Таїнств Сповіді та Євхаристії, чути спеціально підготовані для них науки, спілкуватися з отцями і сестрами. Для молодих людей було організовано багато ігор. Молоді люди проявляли свої таланти у танцях, співах, театральних виступах і т.д.

 

Сестри Воплоченого Слова, м. Одеса
http://www.ugcc.od.ua/index.php

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next