АКТУАЛЬНО

Без сну, але з молитвою. У Полтаві греко-католицька молодь провела традиційні нічні чування

Понеділок, 30 жовтня 2017, 12:12
У ніч з 28 на 29 жовтня в Полтаві при Молодіжному центрі парафії Пресвятої Трійці УГКЦ пройшли молитовні нічні чування. Цього разу вони були присвячені 125-річчю від дня народження патріарха Йосифа Сліпого.

У рамках чувань полтавська молодь, як і в минулі роки, молилася за мир і спокій в Україні та світі. 

Розпочалася ініціатива Молебнем до Пресвятої Богородиці, який очолив голова Комісії у справах молоді у Харківському екзархаті отець Микола Микосовський, ЧСВВ. 

Але захід не обмежувався молитвами, а мав і навчальну складову. Медіа-консультант Роман Повзик для активістів парафії провів тренінг щодо використання особистої сторінки у Фейсбуку. Протягом двох годин він пояснював, як створювати якісний контент для поширення своїх ініціатив та чого слід уникати. 

"Фейбук перестав бути просто соцмережею. Сьогодні це медійний інструмент, який має величезний вплив. І обов’язок кожної людини, яка займається громадською діяльністю, − ефективно його використовувати", − сказав перед початком лекції отець Максим Кролевський.

Слід зазначати, нічні чування − вже традиційна подія, яку проводять у Полтаві двічі на рік. Цього року до молодіжної програми долучився священик римо-католицької парафії у Полтаві, отець Христофор Мачельський.

Після лекції Романа Повзика отець Микола Микосовський розповів про спосіб життя у напрямку християнської святості. На думку душпастиря, Господь Бог, який є повнотою любові, − фундамент, на якому кожному християнинові потрібно будувати своє власне життя: "Багато чого ми можемо навчитися, коли будемо вдивлятися в особу нашого патріарха Йосифа Сліпого, який, не зважаючи на тяжкі обставини життя, був собою, тобто залишався автентичним, справжнім християнином та вірним сином українського народу".

Також отець Микола розповів про екологічну діяльність і спосіб мислення українського патріарха у Римі, старанням якого був відкритий навіть природничий музей у Вічному місті.

Під час молитовних чувань молоді греко-католики переглянули фільм «Перед потопом». У ньому розповідається про екологічні виклики, перед якими опинилося людство внаслідок безвідповідальної споживацької поведінки.

Сестра Венедикта Гараздовська, ЧСВВ, організувала для молоді інтелектуально-екологічні ігри, стимулюючи її до творчості, кращого пізнання себе та ближнього в Богом створеному світі.

Організатор заходу − Бюро Української Греко-Католицької Церкви з питань екології у співпраці з полтавською молодіжною організацією «Українська молодь − Христові».

Прес-служба парафії Пресвятої Трійці УГКЦ у Полтаві

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next