АКТУАЛЬНО

БФ «Карітас-Київ» надав допомогу 12 геріатричним центрам

П'ятниця, 22 серпня 2014, 10:39
«БФ "Карітас-Київ" надав допомогу людям похилого віку, які перебувають у геріатричних центрах у різних регіонах України. Ця допомога стала можливою завдяки співпраці з компанією "Київстар" та "Українською біржою благодійності"», − повідомляє о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

Допомога та підтримка людей похилого віку – один з дуже важливих напрямків діяльності БФ «Карітас-Київ». Карітас вже багато років допомагає самотнім людям, інвалідам, пенсіонерам. Зокрема, на сьогодні, під опікою Карітасу близько 100 осіб. Ця опіка передбачає надання соціальної, медичної та матеріальної допомоги. Надається допомога медичними препаратами, засобами гігієни, пелюшками та підгузками, постійною опікою патронажних сестер, а ще продуктовими наборами. Окрім цього, Карітас, в міру можливості та жертовності людей, допомагає іншим людям похилого віку, пансіонатам, ветеранам та інвалідам, що і стало можливим цього разу.

Проект допомоги геріатричним центрам вдалося реалізувати за повної фінансової підтримки Українським національним оператором «Київстар». Компанія надала цільову матеріальну благодійну допомогу в розмірі 105 тис. грн на задоволення потреб літніх людей, які перебувають у 12 геріатричних центрах в Україні. Формат допомоги залежав від потреб мешканців центрів: це постільна білизна, рушники, реабілітаційне та медичне обладнання, побутова техніка, будівельні матеріали, взуття тощо.

Допомогу отримали 12 центрів у різних куточках України: Хмельницький міський територіальний центр соціального обслуговування, Львівський геріатричний пансіонат, Чернiвецький герiатричний пансiонат, Комунальна установа Тернопільської обласної ради «Петриківський обласний геріатричний будинок-інтернат», Рівненський геріатричний пансіонат, Чернігівський геріатричний центр, Одеський обласний госпіталь інвалідів війни, Бородянський будинок-інтернат для старих та інвалідів, Комунальне підприємство «Дніпропетровський геріатричний пансіонат», Горбаневський геріатричний пансіонат ветеранів війни та праці,Луганський пансіонат для ветеранів війни та праці, Харківський геріатричний центр.

«Від імені стареньких людей висловлюємо всім, хто був задіяний і сприяв у ефективній і швидкій реалізації проекту, щиру вдячність. Разом ми змогли зробити старість цих дідусів та бабусь трохи легшою, щасливішою та безтурботнішою. Водночас запрошую усіх охочих долучитися до добрих справ для стареньких людей», − підсумовує о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

 

Департамент інформації УГКЦ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next