АКТУАЛЬНО

БФ «Карітас-Київ» спільно із БФ «Міжнародна асоціація підтримки України» надали понад 120 тонн гуманітарної допомоги для переселенців та людям у зоні АТО

Понеділок, 08 грудня 2014, 13:41
«БФ «Карітас-Київ» спільно із БФ «Міжнародна асоціація підтримки України», об’єднавши зусилля, надають допомогу вимушено переселеним людям зі Сходу України та Криму, госпіталям, шпиталям, лікарням, потерпілим від лихоліття війни, а також людям, котрі перебувають у зоні АТО. За досить короткий час – від вересня до сьогодні вдалося вже надати гуманітарної допомоги загальною вагою понад 50 тонн. У грудні ще очікується допомога вагою 75 тонн», - повідомляє о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

Обидві великі благодійні організації об’єднали свої зусилля, щоб ефективніше надати допомогу десяткам тисяч вимушено переселеним людям та тим, які перебувають у зоні АТО найнеобхіднішими речами – одягом, взуттям, посудом, продуктами харчування, іграшками та іншим. Результати співпраці справді вражаючі – 120 тонн за короткий час.

Географія розповсюдження гуманітарної допомоги дуже велика. У Києві та Київській області, у Черкаській, Чернігівській, Житомирській, Донецькій та Дніпропетровській областях. У м. Дебальцевому до роздачі мирному населення завдяки о. Любомиру Яворському, який очолює капеланську службу серед військових, долучилася Національна гвардія, як волонтери. Волонтерами також стали священики Київської архиєпархії УГКЦ, які допомагали та допомагають у наданні допомоги біженцям. Для прикладу, о. Юрій Голоднюк із м. Золотоноші особисто їздив у м. Артемівськ із допомогою. Є і багато інших, які у різний спосіб долучилися до волонтерської праці.

Медичну допомогу отримали лікарні м. Артемівська, м. Волноваха та м. Курахово, лікарні м. Києва (опіковий центр, 1-а лікарня та госпіталь СБУ).  

«Висловлюємо велику подяку Карітасу Олмоуца в особі о. Ростислава із Чехії, що вже надіслав 10 тонн гуманітарного вантажу і ще готує понад двадцять. Не менша подяка і парафіянам церкви Святого Миколая з міста Бамберг (Німеччина) та особисто пароху отцю Богдану Пушкарю, які зібрали понад 40 тонн гуманітарної допомоги та надали потребуючим в Україні», - говорить о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

Окрім цього, Карітас-Київ також надає матеріальну допомогу для майже тисячі осіб. П’ятсот п’ятдесят п’ять осіб отримали грошову допомогу на продукти харчування, теплі речі та на оплату оренди житла. А ще раніше понад 500 осіб отримали допомогу гуманітарними речами, одягом, взуттям, продуктами, засобами гігієни, засобами реабілітації (інваліді візки, ходунки, палички тощо). Допомога надавалася як у Карітасі, так і в інших місцях проживання переселенців. Проект спрямований на допомогу для найбільш незахищених верств населення, що виїхали з територій дії АТО та Криму. Інваліди, пенсіонери, самотні матері та багатодітні сім’ї мають змогу протягом п’яти місяців отримувати фінансову допомогу та підтримку.

«На сьогодні ми вже отримали наказ Міністерства соціальної політики про визнання гуманітарним вантажем понад 70 тон одягу, взуття, продуктів харчування, що найближчим часом будуть поставлені з Карітасу Литви. Спільним проектом Міжнародної асоціації підтримки України, Карітасу-Київ та Карітасу Литви передбачено надання допомоги переселенцям та людям, що постраждали під час проведення АТО саме на Сході України. Пункти роздачі допомоги будуть організовані в Артемівську, Лисичанську, Сєвєродонецьку, Рубіжному, Маріуполі, Бердянську», - зазначив представник Міжнародної асоціації підтримки України Тарас Дурбак.

На превеликий жаль, кількість переселенців зростає. Зокрема, за офіційними даними, тих, які зареєструвалися, є понад 500 тис. осіб, а за даними ООН, кількість вимушено переселених в Україні сягає понад мільйон осіб, тому потреби зростають.

«БФ «Карітас-Київ» дякує всім, хто допомагає переселенцям, та просить допомоги тих, хто може її надати. Разом ми здатні підтримати ще більшу кількість. Маючи таку можливість, повноцінно можемо служити людям», - підкреслює о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

Прес-служба БФ «Карітас-Київ»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next