АКТУАЛЬНО

БФ «Карітас-Київ» сприяє діалогу поколінь

Четвер, 10 листопада 2016, 12:27
Благодійний фонд «Карітас-Київ» надає допомогу та проводить зустрічі для людей літнього віку, вимушених переселенців та осіб з обмеженими функціями мобільності.

Повідомляє о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

Зокрема, нещодавно відбулася зустріч та обмін життєвим досвідом. Старенькі разом згадували події минулого, обговорювали плани зустрічей, сміялися та раділи. Метою таких зустрічей є діалог та спілкування, оскільки часто самотні старенькі люди перебувають у домашній ізоляції. Ці зустрічі дають можливість побути в середовищі однолітків, поспілкуватися, поділитися своїми успіхами та спільно шукати вихід із негараздів.

Діяльність проводиться за підтримки німецького фонду EVZ у рамках програми «Місце зустрічі: діалог» в рамках проекту «Створення сприятливого соціального простору для зустрічей та взаємопідтримки жертв націонал-соціалізму, вимушених переселенців та осіб з обмеженими функціями мобільності». Організатором програми є Всеукраїнська благодійна організація «Турбота про літніх».

Основна ідея проекту полягає в підтримці осіб похилого віку, які є жертвами тоталітаризму, а також і тих людей, які були вимушені переїхати до Києва з Донбасу. Проект передбачає створення умов для розвитку сприятливого для довіри простору серед осіб похилого віку через проведення просвітницьких занять, тренінгів, виїзних зустрічей, відвідування маломобільних та немобільних вдома та проведення груп взаємопідтримки.

БФ «Карітас-Київ» вже понад 13 років реалізує проект «Домашня опіка», який сьогодні виконується як програма допомоги вдома для людей похилого віку. Протягом 2005-2011 років допомога надавалася також і тим особам, які живуть з ВІЛом і потребують комплексної медико-психолого-соціальної допомоги. Крім цього, підопічні програм отримують послуги безкоштовної оренди необхідного медичного обладнання (милиці, ходунки, інвалідні візки тощо).

 «Допомога людям літнього віку – це один із наших пріоритетів, тому ми дуже раді, що маємо можливість принести їм часточку радості, допомогти у їхньому щоденному побутовому житті, полегшити їхній біль», - підсумовує о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next