АКТУАЛЬНО

БФ «Карітас-Донецьк» отримав відзнаку від Президента України

П'ятниця, 24 квітня 2015, 14:08
Благодійним інструментом Церкви на східних теренах України є БФ «Карітас», який допомагає усім, незалежно від політичних поглядів та конфесійної приналежності.

Представництво БФ «Карітас» у Донецьку проіснувало 12 років. До початку військових дій в зоні АТО тут працювало близько 30 працівників. У серпні 2014 року через військові дії працівники цього представництва в Донецьку були евакуйовані. Про це сказав у коментарі о. Василь Пантелюк, директор БФ «Карітас-Донецьк», канцлер Донецького екзархату УГКЦ, для прес-служби Донецького екзархату УГКЦ.

Тепер у Дніпропетровську із благословення владики Степана (Менька), Екзарха Донецького УГКЦ, діє представництво БФ «Карітас-Донецьк». Тут вже вдалося створити два соціальні центри і відновити повноцінне функціонування Фонду. Карітас нині має свої відділення ще й у Запоріжжі, Мелітополі, Краматорську та Донецьку.

За словами о. Василя Пантелюка, заплановано створити їдальню в Донецьку, де б щодня роздавали обід та пайки потребуючим.

«Найголовніший напрямок нашої діяльності зараз – це допомога переселенцям. Нам вдалося допомогти 23 тис. вимушених переселенців на суму 20 млн грн. Також нам вдається допомагати продуктами харчування малозабезпеченим сім’ям, надавати допомогу в лікуванні хронічних захворювань, підтримувати інвалідів», - розповів священик.

За словами о. Василя, БФ «Карітас» отримує міжнародні гуманітарні грузи із Польщі та країн Прибалтики: «Ми запровадили також психологічну допомогу всім потребуючим і дітям, які покинули зону АТО. Зараз ведуться перемовини, щодо того, щоб купити будинок, в якому створити великий благодійний центр у Дніпропетровську».

У лютому 2015 року БФ «Карітас-Донецьк» за свою титанічну благодійну працю отримав відзнаку від Президента України Петра Порошенка. 

Руслана Ткаченко, Прес-служба Донецького екзархату УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next