АКТУАЛЬНО

БФ «Карітас-Київ» долучився до відкриття виставки до Дня літніх людей

П'ятниця, 02 жовтня 2015, 10:46
«У День людей похилого віку директор БФ «Карітас-Київ» узяв участь у відкритті персональної виставки Матвія Вайсберга в Музейно-виставковому центрі «Музей історії Києва» - "Pur Vital".

Виставка є початком великого соціально-культурного проекту за однойменно назвою, що покликаний створити соціокультурний простір взаємодії для людей похилого віку та осіб з обмеженими можливостями. Директор БФ «Карітас-Київ» виступив із промовою, в якій наголосив на важливості виставки, яка мала б привернути увагу суспільства до проблем людей похилого віку», - повідомляє прес-служба БФ «Карітас-Київ».

«Уже багато років благодійний Фонд «Карітас-Київ» надає допомогу людям літнього віку, інвалідам, хворим лежачим. Саме літні люди – це одна з найважливіших груп, з якими і для яких ми працюємо. Так, на сьогоднішні в рамках «Домашньої опіки» перебуває понад сто самотніх осіб. Це люди, які пережили далеко не найкращі часи свого життя, а сьогодні вони залишилися самотніми і потребують допомоги, підтримки, а що найважливіше – це спілкування. Якраз спілкування і відчуття, що хтось поруч, що вони не відкинені, що їх проблеми зрозумілі іншим – це і є те найважливіше, чого дуже часто не вистачає цим людям. Тому, коли приходить медсестра чи соціальний працівник Карітасу, то просять розповісти, що робиться у світі, місті, а від себе розповідають різні випадки свого життя», - наголосив директор БФ «Карітас-Київ» о. Роман Сиротич.

У контексті виставки представлені живописні роботи автора, провідною темою яких є зображення людей літнього віку. Серія "Pur Vital" написана під враженням відвідування автором Будинку для літніх і хворих людей у Штраубінге (Німеччина), де в той час проживала мати автора. Із деякими з цих людей він знайомий краще, інших — просто бачив. Відстань і кордони не дозволяли йому приїжджати туди частіше, ніж раз на рік на кілька днів. І ці неждані супутники матері художника в чужій країні, самі не знаючи того, стали об'єктом творчості за багато сотень кілометрів від місця свого, ймовірно, останнього перебування.

Метою “PUR VITAL” є культурна підтримка, організація дозвілля та соціальна допомога людям похилого віку, з соціально незахищених верств населення, та з обмеженими можливостями. Аудиторію програми складають тільки повнолітні особи. У рамках проекту “PUR VITAL” системно проходитимуть такі заходи: музикальні концерти, літературні читання, театральні вистави, кінопокази, майстер-класи, вечорниці, художні виставки.

Стратегічними партнерами в реалізації проекту стали Департамент соціальної політики Київської міської державної адміністрації, громадська організація «Культурна Асамблея» та компанія JTI.

«Висловлюю щиру вдячність Музею історії Києва, київській владі, компанії Джей Ті Ай, з якою наш фонд давно і плідно співпрацює та яка робить дуже багато для людей літнього віку, за те, що допомогли поєднати наші зусилля і виступили з такою оригінальною і дуже актуальною ініціативою. Дякую автору, бо завдяки його внутрішньому пережиттю, яке він висловив через мистецькі образи, увага суспільства буде більше зверненою на стареньких людей», - завершив своє слово директор БФ «Карітас-Київ» о. Роман Сиротич.

Прес-служба БФ «Карітас-Київ»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next