АКТУАЛЬНО

БФ «Карітас-Київ» надає допомогу вимушеним переселенцям у форматі кейс-менеджменту

Субота, 25 червня 2016, 13:28
«З червня 2016 року в Благодійному фонді «Карітас-Київ» стартував ІІ етап проекту «Впровадження підходу «кейс-менеджмент» в роботі з ВПО», який реалізується за підтримки Програми розвитку ООН (в межах проекту «Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми внутрішньо переміщених осіб в Україні»). Цей проект виконується також у таких містах, як Одеса, Краматорськ, Дніпропетровськ та Запоріжжя», - повідомляє о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

Метою проекту  є сприяння забезпеченню комплексного реагування на проблеми та потреби ВПО шляхом впровадження інтегрованого підходу кейс-менеджменту в роботі державних і недержавних організацій, які надають послуги ВПО, а також створення робочих місць для кейс-менеджерів на базі таких організацій у п'яти областях України.

«Крім того, важливою складовою проекту є  залучення спеціаліста   з метою лобіювання впровадження посади кейс-менеджера в міських адміністраціях або закупівлі соціальної послуги з кейс-менеджменту в неурядовому секторі», - говорить соціальний працівник Алла Кочубей.

 Протягом часу реалізації проекту послуги з кейс-менеджменту отримають більше ніж  120 родини з числа ВПО. Передбачається, що  кожен кейс-менеджер буде супроводжувати щонайменше 15 родин ВПО протягом 5 місяців реалізації проекту. Наприкінці проекту про роботу з кожною родиною ВПО повинен бути підготовлений звіт і рекомендації щодо подальшого супроводу родин.

 Нагадуємо, що кейс-менеджмент – метод соціальної роботи, який передбачає оцінку ситуації та потреб клієнта, визначення цілей та планування заходів задля виходу людини із складної ситуації, спільне виконання кейс-менеджером та клієнтом спланованого, а також постійний перегляд запланованих кроків для досягнення бажаного результату.

Прес-служба БФ «Карітас-Київ»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next