АКТУАЛЬНО

БФ «Карітас-Київ» подарував бідним сім’ям ліжка та інші побутові речі

Понеділок, 05 травня 2014, 16:38
«Нещодавно БФ «Карітас-Київ» у рамках своєї постійної опіки та допомоги потребуючим подарував чотири нових двоповерхових ліжка з матрацами, три дитячі ліжечка, нову пральну машину , холодильник, телевізор, а до ліжок та ліжечок ще і комплекти постелі. Допомога стала можливою завдяки різним доброчинцям та не байдужим до проблем дітей і неблагополучних сімей, за що їм щиро дякуємо», - повідомляє о. Роман Сиротич, директор київського Карітасу.

Благодійни фонд «Карітас-Київ» з 1992 року в Києві опікується потребуючими людьми та дітьми. Серед останніх - це діти із кризових, малозабезпечених, неповних, багатодітних родин та діти-інваліди (50-80 осіб).  У частини з них немає батьків, а в деяких навіть якщо і є, то вони втратили роботу, тому і не можуть забезпечити дитині комфортне проживання. У багатьох із цих бідних сімей є великі борги з оплати комунальних послуг, дехто живе в чужих квартирах, деякі майже на вулиці. Їм постійно бракує грошей на лікування, одяг чи засоби гігієни. Благодійний фонд «Карітас-Київ» допомагає їм одягом, медикаментами, засобами гігієни, а по змозі і продуктовими наборами. Влітку організовує для них оздоровчі табори у Карпатах.

У соціальному центрі Карітасу з дітьми працює соціальний працівник, педагог і психолог. Проводяться навчальні заняття, майстер-класи, гуртки. Організовано футбольну команду, в якій діти займаються з професійним тренером та беруть участь у турнірах зі своїми однолітками. Тут діти відвідують сеанси перегляду та обговорення художніх фільмів, займаються образотворчим мистецтвом тощо. 

«Зараз бачимо дуже нагальну потребу в пошитті 85 комплектів постелі для цих родин, якими опікуємося, оскільки самотужки їм важко знайти гроші і на цю необхідну річ. Але, на превеликий жаль, не маємо грошей на придбання тканини, тому просимо допомогти в придбанні тканини, а вже наш волонтер пошиє гарні комплекти постелі. Окрім цього, для кількох сімей потрібні пральна машина, холодильник, а також і меблі, тому будемо вдячні всім, хто зможе долучитися до нашої праці у поширенні добра і милосердя.  Для більшості людей, які не відчувають не достатку – це звична річ – нова постіль, холодильник чи пральна машина. А для тих, хто весь час заледве зводить кінці з кінцями –  це справжнє свято та зміна умов проживання. Це приємність, яку разом зможемо зробити для бідних», - підкреслює о. Роман Сиротич, директор Карітасу.

Прес-служба БФ «Карітас-Київ»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next