АКТУАЛЬНО

БФ «Карітас-Київ» придбав двоповерхове ліжко для багатодітної сім’ї вимушених переселенців

Вівторок, 12 січня 2016, 11:58
У рамках проекту «Впровадження підходу кейс-менеджмент у роботі з вимушено переселеними особами», який реалізується з 1 листопада 2015 року Програмою розвитку ООН (в межах проекту «Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми внутрішньо переміщених осіб в Україні») за фінансової підтримки Уряду Японії було придбано двоповерхове ліжко для сім’ї Наталії, яка самостійно виховує трьох дітей», - повідомляє о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

 Так, відповідно до договору про співпрацю між МБФ «Українська Біржа Благодійності» на сайті МБФ -www.ubb.org.ua - було розміщено проект «Моя мрія – спати на ліжку!» з метою залучення благодійних пожертв для придбання двоповерхового ліжка для сім’ї, де мама самостійно виховує трьох дітей. Незважаючи на існування великої потреби в допомозі учасникам бойових дій на Сході України, за доволі короткий час, практично за один місяць, завдяки жертводавцям та УББ було зібрано потрібну суму для цієї сім’ї, яка допомогла здійснитись справжній мрії.

Дякуємо всім вам, хто допоміг нам покращити побутові умови  життя цієї сім’ї. Ваша допомога для цієї сім’ї відкрила двері в нове майбутнє, вони вірять, що в світі є багато добрих людей, які можуть подарувати справжню підтримку та повернути надію в сім’ю.

«У жовтні 2015 року до БФ "Карітас-Київ" звернулася жінка Наталія. Історію, яку розповіла Наталія, складно описати в одній книзі, героїня якої сильна духом та може бути прикладом для всіх нас. Жінка згадувала рідне місто зі сльозами на очах і, водночас, була щаслива, що вдалося врятувати дітей і вчасно покинути місто. Їй не те що було важко, вона не вірила вже, що є люди, які приходять на допомогу. Часом їй вистачало, щоб її вислухали, часом доводилося витирати сльози. Жінка й зараз зізнається, що досі чує сирену, яка свідчить про тривогу та підвищений рівень небезпеки, відчуває страх та тремтіння, коли згадує переживання під час градових атак, бо сім'я жила на верхньому поверсі. У серпні 2014 року жінка разом з дітьми переїхала із Свердловська, будучи змушена шукати притулку деінде, і спочатку намагалася самостійно давати собі раду. Найменші дитині на момент звернення було 2 роки і 8 місяців, старшим дітям-8 і 5 років. Старша дитина 4 роки тому отримала травму у зв’язку із чим  відбулось розроблення кісток нижніх кінцівок. Наталія звернулась до організації, оскільки не мала ресурсів для існування, страждала від байдужості щодо дітей з сторони чоловіка. Крім цього, жінка стверджувала на необхідності психологічної допомоги для старшої доньки у зв’язку із спостереженнями різких змін в поведінці дитини», - розповідає Кейс-менеджер БФ «Карітас-Київ» Олена Федай.

Проаналізувавши ситуацію, було прийнято рішення долучити сім’ю до послуги «кейс-менеджменту», що передбачає оцінку потреб, визначення цілей та планування заходів задля виходу людини з складної ситуації,  спільне виконання кейс-менеджером та клієнтом спланованого, а також й постійний перегляд запланованих кроків для досягнення бажаного результату. Спочатку соціальні працівники активізували наявні ресурси, щоби Наталія та її діти отримали можливість кризового втручання - забезпечили одягом, засобами гігієни, продуктами харчування. Згодом жінку було залучено до кейс-менеджменту. Було надано консультації соціального працівника з метою вивчення потреб сім'ї та з’ясування її зовнішніх та внутрішніх ресурсів та подальших планів співпраці.

Також жінка мала змогу приводити старшу доньку в проект "Дружній простір до дитини", де залучили дитину до змістовно організованого дозвілля, де з дитиною продовжує працювати психолог. За підтримки кейс-менеджера Наталія отримала навички конструктивного вирішення конфліктів та розподілу обов’язків в сім'ї. Сьогодні жінка працює, а діти влаштовані в дошкільні заклади, налагоджено відносини з бабусею.

«Це лише один із прикладів, а таких багато. Завдяки команді кейс-менеджерів БФ «Карітас-Київ» багато людей отримують підтримку і допомогу у непростий для них час. Допомогти повірити в краще майбутнє – це один із дуже важливих етапів кейс-менеджменту», - говорить директор БФ «Карітас-Київ» о. Роман Сиротич.

Прес-служба БФ «Карітас-Київ»

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next