АКТУАЛЬНО

БФ «Карітас-Київ» Різдво святкував із підопічними людьми літнього віку

П'ятниця, 09 січня 2015, 13:35
«Напередодні Різдва Христового працівники та волонтери БФ «Карітас-Київ» з добрим словом та подарунками відвідали підопічних людей літнього віку. Кожен із 100 самотніх людей отримав продукти для свят-вечірнього та різдвяного столу від БФ «Карітас-Київ». Така можливість виникла завдяки благодійникам, які щедро дали свої кошти на таку ціль. Так, було закуплено продуктові набори для підопічних "Домашньої опіки", яких на сьогодні у нас є понад 100 осіб», - повідомляє о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

Допомога та підтримка людей похилого віку – один з головних напрямків діяльності БФ «Карітас-Київ». Карітас вже багато років допомагає самотнім людям, інвалідам, пенсіонерам, які не можуть пересуватися і через це змушені постійно перебувати вдома, або ж тим, чиє пересування вкрай ускладнене. Зокрема, на сьогодні під опікою Карітасу - понад 100 осіб. Ця опіка передбачає надання соціальної, медичної та матеріальної допомоги. Надається допомога медичними препаратами, засобами гігієни, пелюшками та підгузками, постійною опікою патронажних сестер, а ще продуктовими наборами. Так, для прикладу, за 2014 рік нам вдалося надати допомогу для стареньких людей продуктами загальною кількістю близько 800 продуктових наборів вартістю близько 50 тис. грн.

«Медсестри регулярно відвідують та надають кваліфіковану медичну допомогу старшим самотнім людям у рамках проекту «Домашня опіка». Однак ця праця не обмежується лише цим. Надаються консультації по догляну за старшими людьми, психологічна та юридичні консультації, працівники допомагають у прибиранні, приготуванні їжі тощо», - розповідає медичний працівник «Домашньої опіки» Алла.

Також Карітас надає у тимчасове користування реабілітаційне обладнання: протипролежневі матраци і подушки, подушки для підтримки шиї, туалетні крісла, інвалідні візки, ходунці двоколісні складні, палиці чотирьохопорні тощо.  Для людей, які постійно потребують цих речей – вони передаються у постійне користування.

Окрім  цього, Карітас, в міру можливості та жертовності людей, допомагає  іншим людям похилого віку, пансіонатам,  ветеранам та інвалідам.

«Зараз маємо дуже неспокійний час в Україні. Війна забирає сотні людських життів. Уся увага суспільства прикута до боротьби із тероризмом та зовнішнім агресором. Соціальна та благодійна сфери відповідно теж надають допомогу для військових. Водночас бідні люди теж потребують уваги у такий не простий час. Ці продукти напередодні Різдва стали для них виявом уваги і любові, за що вони щиро вдячні. Від себе особисто та від усіх цих літніх людей висловлюю щиру подяку всім, хто долучився до організації їхнього свята. Водночас запрошую всіх охочих долучитися до добрих справ для стареньких людей», - підсумовує о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

Прес-служба БФ «Карітас-Київ»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next