АКТУАЛЬНО

БФ «Карітас-Київ» у навечір’я свята Богоявління організував Святу вечерю для багатодітних сімей вимушених переселенців

Середа, 21 січня 2015, 15:07
«18 січня 2015 року БФ «Карітас-Київ» організував Святу вечерю для багатодітних сімей вимушених переселенців. Серед учасників були бідні сім'ї зі сходу України та Криму. Загальна кількість присутніх на вечері понад 80 осіб, з яких переважна більшість - це діти», - повідомляє директор БФ «Карітас-Київ» о. Роман Сиротич.

Свято розпочалася святковою виставою, яку підготували підопічні діти Карітасу разом із волонтерами університету Т. Шевченка.

Свята вечеря розпочалася зі спільної молитви та привітального слова директора БФ «Карітас-Київ» о. Романа Сиротича, який побажав усім Божої благодаті, миру, любові та висловив велику радість від того, що в цей день усі разом мають можливість розділити спільну трапезу та відчути дух Різдва в такому родинному колі.

Усі приступили до споживання традиційних для українського свят-вечірнього столу страв – куті, вареників, борщу і капусти, риби та інших.  Панувала тепла родинна атмосфера. На завершення всім було роздано подарунки, солодощі та продуктові набори, які щедро надали доброчинці.

Із повними руками, зігрітими серцями, усміхненими обличчями та словами вдячності всі неохоче розходилися, покидаючи соціальний центр Карітасу, де впродовж кількох годин їм було добре, радісно та родинно.

Карітас-Київ надає допомогу багатьом вимушено переселеним особам. П’ятсот п’ятдесят п’ять осіб отримують грошову допомогу на продукти харчування, теплі речі та на оплату оренди житла. А інші отримують допомогу гуманітарними речами, одягом, взуттям, продуктами, засобами гігієни, засобами реабілітації (інваліді візки, ходунки, палички тощо). Від вересня до сьогодні вдалося вже надати гуманітарної допомоги загальною вагою понад 120 тонн. Допомога надається як у Карітасі, так і в інших місцях проживання переселенців.

«На превеликий жаль, кількість переселенців зростає. Щодня ми отримуємо десятки дзвінків із проханням допомогти. Життєві історії дуже складні. Війна відібрала все. Найприкріше, коли люди звертаються за найнеобхіднішим – продуктами, ліками, а ти не можеш допомогти. Зараз ми зіштовхнулися з дуже серйозною проблемою – потребою коштів саме на продукти і ліки для дітей інвалідів, тому просимо всіх небайдужих допомоги в цьому», - говорить соціальний працівник Карітасу Алла Кочубей.

«Від свого імені та імені всіх дітей хочу висловити щиру подяку всім людям доброї волі, які спричинилися, щоб ця свята вечеря відбулася. Завдяки цьому вимушені переселенці відчули, що є люди яким вони не байдужі.

Усіх охочих запрошую до діл милосердя, які спільними зусиллями можемо втілювати у нашому суспільстві серед бідних, хворих та потребуючих. Для цього можна звернутися до мене чи до нашого благодійного фонду за телефоном 097-194-59 11 і з'ясувати, в який саме спосіб ви зможете стати благодійником. БФ «Карітас-Київ» дякує всім, хто допомагає в підтримці переселенцям та просить допомоги тих, хто може її надати. Разом зможемо допомогти ще більшій кількості», - підкреслює о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

Прес-служба БФ «Карітас-Київ»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next