АКТУАЛЬНО

БФ «Карітас-Київ» узяв участь у благодійному ярмарку

Понеділок, 29 грудня 2014, 10:36
«Нещодавно діти, які відвідують творчий гурток БФ «Карітас-Київ», узяли участь у благодійному Різдвяному ярмарку, організованому Міжнародним жіночим клубом Києва. Серед учасників заходу було 32 посольства, десятки танцювальних і музичних колективів, сотні волонтерів», - повідомляє о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

На ярмарку була представлена різноманітна національна продукція - це страви національної кухні, одяг, побутова техніка, електроніка, різноманітні сувеніри. Діти БФ «Карітас-Київ» змогли відвідати такі представлені екзотичні країни, як Мексика та Перу, країни Азії - Корея, В'єтнам і Японія - та ін.

Діти Карітасу дуже плідно попрацювали, щоб виставити на продаж свої творчі вироби, а саме: різдвяні віночки, свічки, кошики, імбирне печиво. Найбільшу популярність мали ангелики. Усі зібрані кошти підуть на поїздку дітей у різдвяний Львів.

Благодійний Фонд «Карітас-Київ» з 1992 року в Києві опікується потребуючими людьми та дітьми. Серед дітей, то це із кризових, малозабезпечених, неповних, багатодітних родин та діти інваліди, у кількості 100 осіб.  У частини із них немає батьків, а у деяких навіть якщо і є, то вони втратили роботу, тому і не можуть забезпечити дитині комфортне проживання. У багатьох із цих бідних сімей є великі борги по оплаті за квартири, дехто живе у чужих квартирах, деякі майже на вулиці. У них постійно не вистачає грошей на лікування, одяг чи засоби гігієни. Благодійний Фонд «Карітас-Київ» допомагає їм одягом, медикаментами, засобами гігієни, а по можливості і продуктовими наборами. Влітку організовуємо для них оздоровчі табори у Карпатах.

У соціальному центрі Карітасу з дітьми працює соціальний  працівник, педагог, психолог. Проводяться навчальні заняття, майстер класи, гуртки. Організовано футбольну команду, де діти займаються із професійним тренером та беруть участь у турнірах зі своїми однолітками. Тут діти відвідують сеанси перегляду та обговорення художніх фільмів, займаються образотворчим мистецтвом тощо.

У Карітасі діє благодійна їдальня, куди діти приходять їсти. Також для вуличних вивозяться гарячі обіди у місця їхнього проживання.

«Дуже важливим аспектом Благодійної Різдвяної ярмарки є профорієнтаційне виховання дітей, які побачили як існують та діють подібні заходи, а також – як нелегко є заробити гроші. Іншими словами, для того, щоб жити – потрібно працювати. Дякуємо організаторам за можливість взяти участь у цьому казковому дійстві», - підсумовує о. Роман Сиротич, директор благодійного фонду «Карітас-Київ».

Прес-служба БФ «Карітас-Київ»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next