АКТУАЛЬНО

БФ «Карітас-Київ» взяв участь у семінарі у Львові

Понеділок, 10 березня 2014, 13:58
Нещодавно працівники БФ «Карітас-Київ» узяли участь у семінарі, проведеному спеціалістами центру розвитку дитини "Коло сім`ї" Лідією Романчук та Ольгою Іваненко у Львові.

Семінар був присвячений роботі з дітьми, які зазнали скривдження та емоційного занедбання. Основна увага була зосереджена на проблемах психологічних особливостей дітей, які опинилися у складних життєвих ситуаціях, а також на питаннях специфіки поведінки і праці з такими дітьми.

Розглядалися характеристики різних типів травм та особливості роботи з виявленими випадками скривджень, які сформувалися в дітей на тому чи іншому віковому етапі розвитку. Упродовж двох днів учасники тренінгу мали можливість ознайомитися з діагностикою симптомів травм у дітей та загальними принципами допомоги скривдженим дітям. Крім того, тренери поєднували інформацію з випадками з власного досвіду, вправами та іграми.

Семінари були не лише корисними для роботи з дітьми, а й з їхніми батьками, що зацікавило учасників тренінгу й мотивувало до комплексного підходу в роботі.

«БФ «Карітас-Київ» вже багато років працює з сім’ями, які потрапили у скрутне становище. Почуття безсилля та розпачу, перед якими опинилася родина, призводить до руйнування сімейних цінностей та занедбання сприятливих умов для повноцінного розвитку дитини. Тому жертвами насильства переважно є беззахисні та слабкі діти, які не вміють та й не можуть відстояти своє право на повноцінне життя», - говорить о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

«Якщо б’ють – значить люблять» – просто прислів’я чи вже гасло у вихованні дітей? Тяжко відповісти, але такий прояв батьківської любові панує майже в кожній українські сім’ї. Діти зазнають скривдження та емоційного занедбання й переконуються в тому, що варті такого ставлення.

З кожним днем проблема насильства над дітьми зростає, тому постійно потрібно поновлювати знання та методичні матеріали у такій нелегкій, але дуже важливій справі.

Значний внесок і допомогу в освітній діяльності з питань профілактики насильства в сім’ї робить відділ соціальних питань УГКЦ "Соціальне служіння УГКЦ", який запланував провести чергову серію навчальних семінарів, присвячених специфіці статевого виховання дітей, а саме процесу оволодіння дітьми моральною культурою у сфері взаємин статей, формування у них потреб керуватися в стосунках осіб протилежних статей нормами моралі та соціально-правовим аспектам роботи з дітьми в складних життєвих обставинах.

Повідомила Аліна Павлюк, психолог БФ «Карітас-Київ» 

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next