АКТУАЛЬНО

БФ «Карітас-Київ» зробив ремонт квартири одинокої матері після пожежі

Вівторок, 05 серпня 2014, 15:59
«БФ «Карітас-Київ» завдяки добродіям зробив ремонт квартири одинокої матері із двома дітьми після пожежі, яка знищила все помешкання. Сьогодні щаслива сім’я переїхала у свою відремонтовану квартиру, дуже щаслива та вдячна всім жертводавцям, які допомогли їй у найскрутніший момент життя. Її діти мають тепер достойні умови проживання», - повідомляє о. Роман Сиротич, директор Київського Карітасу.

Історія Ані є винятково складною: вона, випускниця інтернату, сама виховує двох дітей, хлопчиків віком 2 місяці та 8 років. Мешкали вони у квартирі (на кухні), де нещодавно сталася пожежа – житло взагалі було непридатним для проживання. До того ж їх пограбували, та ще й тато старшого сина хотів позбавити матір батьківських прав.

«Ми разом із братом виховувалася в інтернаті. Завжди вірила в те, що життя моїх дітей буде іншим. Після того як мені виповнилося вісімнадцять, ми з братом отримали однокімнатну квартиру. Я знайшла роботу. Невдовзі народився син Сашко, якого сама і стала виховувати. Здавалося б, усе вже буде чудово і життя налагоджується, проте доля повернулася проти», - розповідає Аня.

Першим важким ударом було те, що коли Саші виповнилося 6 років, його тато вирішив забрати його в матері. Аня дізналася про це вже тоді, коли їй прийшло повідомлення, у якому йшлося про вимогу повернути державі гроші, що їх вона отримувала як одинока матір. Другим ударом було те, що тато Саші так і не зміг порозумітися із сином, і почав над ним фізично знущатися. На щастя, жінка зуміла врятувати свого старшого сина від подальших тортур.

Наступним ударом стала пожежа у квартирі та смерть брата в той час, коли Аня перебувала на 7-му місяці вагітності другою дитиною. Надалі ситуація почала ставати ще більше нестерпною: з’явилася небезпека того, що жінці просто не дозволять виховувати маленьку дитину за таких житлових умов. У квартирі не було навіть вікна. Так, одна з найщасливіших подій в житті людини (народження дитини) сильно налякала жінку, проте вона не здалася і продовжила всіма силами боротися за щасливе майбутнє своїх дітей.

Саме тоді працівники Карітасу розпочали надавати допомогу молодій мамі. Було зібрано речі першої необхідності, засоби гігієни, продукти, одяг, знайдено місце тимчасового проживання сім’ї та завдяки добродіям розпочато ремонт квартири.

Особливо долучилися до проблеми і працівники МБФ «Українська Біржа Благодійності», на сайті якої було розміщено проект «Ми хочемо жити з мамою!» з метою залучення благодійних пожертв для придбання ремонтних матеріалів для сім’ї.

«Зараз у країні маємо багато нагальних потреб, які виникли у зв’язку із війною на Сході та боротьбою за гідність людини на Майдані. Уся увага благодійників зосереджена на цих проблемах. Водночас проблема Ані та її двох дітей не була непоміченою. За доволі короткий час, практично за два місяці, завдяки працівникам Карітасу та жертводавцям було зроблено ремонт у квартирі. Молода мама вже переїхала у свою оновлену домівку зі своїми дітьми. Вона дуже щаслива та вдячна. Уже зараз не стоїть питання можливості подальшого проживання дітей із матір’ю через відсутність умов.  Дякуємо всім, хто допоміг нам покращити побутові умови життя цієї сім’ї. Ваша допомога для них відкрила двері в нове майбутнє, вони вірять, що в світі є багато добрих людей, які можуть подарувати справжню підтримку та повернути надію в сім’ю. Щастю цієї сім’ї не було меж, коли вони ввійшли в свою квартиру після ремонту, очі наповнилися сльозами, а серце - вдячністю. Це стало для них великим виявом вашої уваги, любові та підтримки, за що ми всі щиро вам дякуємо», - наголошує о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

Прес-служба БФ «Карітас-Київ»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next