АКТУАЛЬНО

БФ «Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ» оздоровив близько сотні дітей

Середа, 07 серпня 2013, 13:57
Днями з ініціативи представників БФ «Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ» завершилося оздоровлення близько сотні дітей. Пліч-о-пліч відпочивали діти з кризових, малозабезпечених, багатодітних, неповних сімей, а також діти зі звичайних родин, які прагнули не просто відпочити в таборі «Канікули з Богом», а ще й збагатитися духовно.

 Спілкування з Творцем через молитву, рухливі ігри – усе це відбувалося на лоні неповторної карпатської природи. Діти віком від 7 до 17 років відпочивали в урочищі, де немає комп’ютерів, мобільного зв’язку. Про це повідомляє прес-служба БФ «Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії».

«Сто вісім дітей – це найбільша кількість дітей за всі роки таборів у Дорі, які з’їхалися з усієї єпархії. Таке зацікавлення свідчить про те, що у сучасному світі важливо забезпечити гармонійний відпочинок дітям, допомогти їм побути наодинці зі самими собою», - коментує д-н Сергій Триф’як, директор БФ «Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії».

Вихователі зазначають, що цього року діти напрочуд активні: хочуть за кожної можливості пізнавати світ, цікавляться всім, що їх оточує, ставлять оригінальні запитання. Тому програма табору була складена таким чином, щоб у дітей не було вільного часу, а щоб вони постійно були залучені до якихось занять. Після спостережень за дітьми протягом тижня вихователі відзначили у поведінці вихованців позитивні зміни. Передусім відчутно, що вони, попри свою активність, внутрішньо заспокоюються, віднаходять рівновагу. Задля цього багато дітей приїжджають у табір щороку. Так, декілька хлопців і дівчат вже вважаються старожилами табору і допомагають старшим організовувати малечу.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next