АКТУАЛЬНО

БФ «Карітас України» передав шість кисневих концентраторів у медичні заклади Чернігова

П'ятниця, 23 квітня 2021, 17:34
У четвер, 22 квітня 2021 року, у Чернігові, на території КНП «Чернігівський обласний медичний центр соціально значущих та небезпечних хвороб», відбулася передача шістьох кисневих концентраторів для лікування людей, які захворіли на Сovid-19.

Благодійна подія відбулася в рамках співпраці Чернігівської облдержадміністрації з міжнародним благодійним фондом «Карітас України» та ПрАТ «Абінбев Ефес Україна». У процесі передачі кисневих концентраторів взяли участь: Анна Коваленко, Голова Чернігівської ОДА, Олена Дмитренко, Голова обласної ради, Євген Ворожко, представник компанії ПрАТ «Абінбев Ефес Україна», Владислав Шелоков, директор з комунікацій Благодійного фонду «Карітас України», о. Роман Пушка, представник «Карітас-Київ», медичні працівники та місцеві ЗМІ.

Кисневі концентратори «Біомед» JAY-10 передали двом лікувальним закладам: «Чернігівський обласний медичний центр соціально значущих та небезпечних хвороб» та «Чернігівська обласна психоневрологічна лікарня».

У своєму коментарі для пресслужби Київської архиєпархії протоієрей Роман Сиротич, синкел у справах соціального служіння зазначив, що це важлива подія, яка в ім’я добра об’єднує багатьох людей. «Усі, що були залучені до процесу передачі цих кисневих концентраторів, є справжніми добродіями. Адже можна багато говорити про добрі справи, але стояти осторонь і добра не зробити. А тут ми бачимо, як виникла ціла команда, яка об’єдналася працею задля порятунку чийогось життя», - наголосив душпастир.

Відтак о. Роман Пушка розповів, що ці кисневі концентратори є якісні, сертифіковані в Україні та мають попит серед медичних закладів. Вони обладнані функцією витратоміра, завдяки якій можна визначати концентрацію кисню, кількість включень, робочий тиск компресора, таймер. Це дозволяє більш точно контролювати лікування захворювань органів дихання. Один такий концентратор може одночасно забезпечувати киснем двох пацієнтів. «Тому така допомога є важлива для всіх жителів Чернігівської області, адже ніхто не може бути певним, що не захворіє. Шість кисневих концентраторів забезпечать одночасно лікування 12 осіб. Ефективність таких кисневих концентраторів є надзвичайно високою у лікуванні Covid-19. Надіємося на подальшу співпрацю у творенні добра на користь громади», - зазначив о. Роман Пушка.

Раніше в рамках співпраці Благодійний фонд «Карітас України» передав соціальним закладам області 15 тонн сертифікованих та якісних засобів для прання і прибирання, а медичним працівникам Чернігівської обласної лікарні засоби індивідуального захисту.

Пресслужба Київської архиєпархії

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next