АКТУАЛЬНО

БФ «Карітас-Київ» долучився до відкриття дитячого будинку сімейного типу

Неділя, 18 жовтня 2015, 21:21
«Директор Благодійного фонду «Карітас-Київ» взяв участь у відкритті дитячого будинку сімейного типу у Дніпровському районі м. Києва. Зокрема, «Карітас–Київ» зробив вагомий внесок в облаштуванні дитячого будинку, придбавши новий двокамерний холодильник», - повідомляє директор БФ «Карітас-Київ» о. Роман Сиротич.

На відкритті будинку сімейного типу були присутніми: заступник голови Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Алла Загородня, начальник служби у справах дітей та сім’ї виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) Валерій Танцюра, начальник служби у справах дітей Дніпровської РДА Олексій Поліщук.

Дитячий будинок відкритий благодійним фондом «New Beginnings» («Нові починання»), метою якого є надання допомоги дітям, котрі перебувають у кризових ситуаціях. Президентом Фонду є пат Харрісон із Англії. Вона за активну благодійну участь в Україні та інших країнах з рук Королеви Великобританії одержала титул леді, почесного члена Британської Імперії та медаль з діамантами. Завдяки її наполегливості та праці і постав цей будинок сімейного типу, в якому на сьогодні проживатиме 6 дітей, 5 з яких позбавлені батьківського піклування. Будинок розташований у мальовничій місцевості у Бориспільському районі.

За словами начальника служби у справах дітей Дніпровської РДА Олексія Поліщука цей будинок розташований у чудовому місці, там багато простору, чудово підготовлені вихователі, тому кожна дитина може в безпеці й турботі використовувати свій потенціал, адже розвиток особистості починається з точки спокою та сприйняття.

«Будинки сімейного типу - саме така форма виховання дітей на сьогоднішній день набирає найбільше популярності, бо в ній збережено модель сім’ї, в якій охоплений любов’ю кожен. Честь і хвала всім, хто сприяє чи у будь-який спосіб допомагає створенню таких будинків. Дякую всім жертводавцям, завдяки яким ми мали можливість допомогти і цим діткам», - підсумовує о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

Прес-служба БФ «Карітас-Київ»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next