АКТУАЛЬНО

БФ «Карітас-Київ» надає допомогу людям літнього віку

Вівторок, 07 лютого 2017, 14:51
«Понад 100 самотніх людей літнього віку отримало допомогу від БФ «Карітас-Київ» продуктовими наборами, медикаментами, а також підгузками для тих, кому вони потрібні. Така можливість виникла завдяки благодійникам», - повідомляє о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

Допомога та підтримка людей похилого віку – один sз головних напрямків діяльності БФ «Карітас-Київ». Карітас вже багато років допомагає самотнім людям, інвалідам, пенсіонерам, які не можуть пересуватися і через це змушені постійно перебувати вдома, або ж тим, чиє пересування вкрай ускладнене. Зокрема, на сьогодні під опікою Карітасу понад 100 осіб.

Ця опіка передбачає надання соціальної, медичної та матеріальної допомоги. Надається допомога медичними препаратами, засобами гігієни, пелюшками та підгузками, постійною опікою патронажних сестер, а ще продуктовими наборами. «Медсестри регулярно відвідують та надають кваліфіковану медичну допомогу старшим самотнім людям у рамках саме проекту «Домашня опіка». Однак ця праця не обмежується лише цим. Надаються консультації sp догляlу за старшими людьми, психологічна та юридичні консультації, працівники допомагають у прибиранні, приготуванні їжі тощо», - розповідає медичний працівник координатор «Домашньої опіки» Алла Качур.

Також Карітас надає в тимчасове користування реабілітаційне обладнання: протипролежневі матраци і подушки, подушки для підтримки шиї, туалетні крісла, інвалідні візки, ходунці двоколісні складні, палиці чотирьохопорні тощо. Для людей, які постійно потребують цих речей, – вони передаються у постійне користування. Окрім цього, Карітас в міру можливості та жертовності людей допомагає іншим людям похилого віку, пансіонатам, ветеранам та інвалідам, геріатричним центрам.

«Зараз маємо дуже неспокійний час в Україні. Війна забирає сотні людських життів. Уся увага суспільства прикута до боротьби із тероризмом та зовнішнім агресором. Соціальна та благодійна сфери відповідно теж надають допомогу людям, які постраждали внаслідок війни. Водночас бідні люди теж потребують уваги в такий не простий час, тому ми дуже раді, що завдяки жертводавцям маємо можливість не забувати і про цих стареньких людей. Ці продукти та медикаменти стали для них виявом уваги і любові, важливою матеріальною допомогою, за що вони щиро вдячні. Від себе особисто та від усіх цих літніх людей висловлюю щиру подяку всім, хто долучається до надання допомоги стареньким людям. Водночас запрошую всіх охочих долучитися до добрих справ Карітасу», - підсумовує о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

Повідомили в БФ «Карітас-Київ»

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next