АКТУАЛЬНО

БФ «Карітас-Київ» надає психологічну та соціальну допомогу дітям вимушених переселенців

Четвер, 03 грудня 2015, 12:32
БФ «Карітас-Київ» надає психосоціальну допомогу дітям вимушених переселенців. Впродовж року у БФ діє Центр дитячого розвитку та дозвілля "Простір, дружній до дитини", який має на меті надати психологічну та соціальну допомогу й опіку дітям вимушено переселених осіб із зони конфлікту на Донбасі. Про це повідомив о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

 «Одним із багатьох видів діяльності і праці з дітьми є квести та ігри для дітей вимушених переселенців», – розповів о. Роман.

 Квести та великі ігри дуже відкривають дітей і допомагають подолати психотравми. Діти радісно виконують завдання, шукають нестандартні підходи до вирішення складних ситуацій та швидкого прийняття рішень, засвоюють практично орієнтовані знання, які допомагають адаптуватися, пристосуватися і з легкістю подолати  всі перешкоди на життєвому шляху.

«Підростаюче покоління навчається креативно мислити. З духом перемоги проходять захоплюючі та цікаві великі ігри та квести. Подорожуючи по різних країнах, де веселі аніматори якнайкраще передають культурні звичаї, традиції, побут та звички різних куточків світу. Квести та великі ігри мають на меті не тільки інтелектуальний розвиток, але й несуть спортивно оздоровчий характер. Все заради того, щоб діти зростали розумними, здоровими і кмітливими та змогли позбутися своїх травм», - вважає Богдан Ткачук, соціальний працівник – аніматор БФ «Карітас-Київ».

Психосоціальну допомогу надають фахівці, які мають досвід у дошкільному вихованні, педагогіці та психології дітей різних вікових груп. Центр дитячого розвитку «Простір, дружній до дитини» за період своєї діяльності охопив вже понад 300 дітей віком від 3 до 15 років.

 Діяльність, найперше, спрямована на надання психологічної допомоги вимушено переселеним дітям, які пережили жахіття війни та втечі. Такий центр – це комфортний простір для їх спілкування, відпочинку, навчання і самовираження, що є передумовою для зниження почуття гніву й тривоги. Для того, щоби сприяти якнайкращій соціалізації переселених із зони збройного конфлікту, близько 25 % підопічних становлять місцеві діти з багатодітних і малозабезпечених сімей. Це дає можливість дітям зі Сходу краще адаптуватися до теперішніх умов їхнього проживання та спілкування серед нових друзів.

 БФ «Карітас-Київ» із початку проведення АТО надає допомогу великій кількості переселенців. На сьогодні, це вже понад 15 тис. осіб, серед яких, найперше, люди соціальних категорій і діти. Допомога надається різна: грошова, продуктами харчування, засобами гігієни, інвалідними колясками та засобами реабілітації, одягом, взуттям, а також і психологічна.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next