АКТУАЛЬНО

Благодійний фонд “Карітас-Хмельницький” святкує 15 років своєї діяльності

Середа, 07 червня 2017, 12:53
6 червня 2017 року відбулися урочисті заходи з нагоди 15-річчя заснування Хмельницького обласного благодійного фонду Карітас. Розпочались святкування урочистою Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівської архиєпархії Василь (Семенюк), який є також адміністратором Кам’янець-Подільської єпархії.

Відтак, після Літургії відбулось освячення та офіційне відкриття Соціального центру для дітей та молоді з особливими потребами. Створено даний центр у приміщенні, яке будували біля церкви на пожертви парафіян за підтримки Опікунської Ради, що здійснює контроль та фінансування закладу.

Після освячення відбувся фуршет для усіх присутніх, під час якого були вручені відзнаки та грамоти добродіям та жертводавцям. На святі були присутні також Директори усіх Всеукраїнських осередків “Карітасів”, Генеральний директор Карітасу-України Андрій Васькович, Мер міста Хмельницького Олександр Симчишин, предстаники влади різних рівнів.

Святкування продовжилося святковим концертом у приміщенні Хмельницької обласної філармонії, де на початку презентували фільм про успіхи та здобутки діяльності “Карітасу-Хмельницький” за 15 років, а після виконували музичні твори різні колективи, зокрема: Хмельницький муніципальний камерний хор, Чоловічий вокальний квінтет “Мікст”, вокальний ансамбль “Ладовиці”, дует “Писанка”.

Наприкінці директор БФ “Карітасу-Хмельницький” синкел Кам’янець-Подільської єпархії митрофорний протоієрей Іван Данкевич подякував усім присутнім за участь у святкуваннях. Відтак усі учасники концерту спільно виконали гімн “Боже, великий, єдиний”.

Фоторепортаж

Довідка:

Хмельницький обласний благодійний фонд “Карітас” заснований у 2002 році під егідою Української Греко-Католицької Церкви. Своєю Діяльністю, згідно статуту, допомагає потребуючим, незалежно від віросповідання, національності, політичних переконань та раси.

Сьогодні ХОБФ “Карітас” працює за наступними проектами:

  • Мобільна робота з молоддю в Україні;
  • Соціальний центр Святого Миколая Чудотворця для дітей та молоді з м. Хмельницького та Хмельницької області, які хворіють на ДЦП, аутизм, синдром Дауна тощо. Присутні кімнати фізичної реабілітації, арт-терапії, масажу, сенсорна та соляна, а також кабінети логопеда-дефектолога та психолога тощо.
  • Соціальне таксі;
  • Допомога вимушено переселеним особам;
  • Соціальна ініціатива “Хтось не зробить”;
  • Свічкова майстерня;
  • Надання гуманітарної допомоги;
  • Християнська школа розвитку.

Завдяки такій багатосторонній діяльності ХОБФ “Карітас” охоплює своєю роботою щороку декілька сотень людей, надає їм первинну матеріальну і соціальну допомогу, психологічну і емоційну підтримку, здійснює їх інтеграцію у суспільство та дає надію на краще майбутнє.

ugcc.km.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next