АКТУАЛЬНО

Благодійний фонд «Карітас-Київ» розпочав щорічну благодійну акцію «Різдвяна свічка»

Вівторок, 03 грудня 2019, 13:40
Благодійний фонд «Карітас-Київ» розпочав щорічну благодійну акцію «Свічка допомоги потребуючій дитині» відому також як «Різдвяна свічка».

Як розповів протоієрей Роман Сиротич, синкел у справах соціального служіння Київської архиєпархії УГКЦ, зібрані кошти від акції будуть призначені на допомогу соціально-незахищеним дітям.

«Кожен, хто хоче допомогти потребуючій дитині, має таку можливість, приєднуючись до благодійних справ Карітасу! Акція полягає в розповсюдженні свічок, які мають особливість у тому, що в їх виготовлені беруть участь особи з інтелектуальними і функціональними обмеженнями», - повідомляють у пресслужбі благодійного фонду «Карітас-Київ».

Благодійна акція «Різдвяна свічка» відбувається в Україні щороку протягом останніх 10 років. Метою акції є збір коштів для допомоги соціально незахищеним дітям. Різдвяні свічки виготовляються руками людей з інвалідністю.

Зібрані пожертви Карітас спрямовує на допомогу потребуючим дітям ─ сиротам, напівсиротам, дітям з малозабезпечених і багатодітних сімей, неповносправним дітям і молоді, дітям переселенців.

Щороку завдяки служінню Карітасу сотні дітей мають можливість брати участь у літніх оздоровчих таборах, відвідувати пізнавальні екскурсії, долучатись до роботи навчальних груп, творчих гуртків у дитячих соціальних центрах, організовувати особливі свята, бути отримувачами адресної допомоги.

Завдяки зібраним пожертвам багато дітей були зігріті та нагодовані, отримали позитивний досвід молитви та спілкування. Чимало дітей повернулося до життя в суспільстві та Церкві і в недалекому майбутньому зможуть стати активними громадянами України.

Ціль акції «Різдвяна свічка» ─ донести дітям звістку, що Бог і оточуючі люди люблять їх, висловлюють особливу увагу і піклування про їх майбутнє. Кожна запалена різдвяна свічка – особистий внесок в опіку соціально незахищеними дітьми. Адже усі, хто запалить таку свічку, – допоможе запалити вогник надії і добра у дитячих серцях.

Ця благодійна ініціатива має подвійну мету: не лише зібрати кошти для допомоги потребуючим дітям, але й звернути увагу кожного з нас до проблем дітей, що живуть поряд із нами і перебувають у кризових обставинах життя. Ми не можемо їх не помічати і повинні розуміти, що допомогти їм не вимагає великих зусиль. Це і добре слово, і виділені кошти чи одяг, їжа, і увага, і психологічна підтримка, і молитва.

Благодійний фонд «Карітас-Київ» опікується потребуючими дітьми пільгових категорій. Це ті категорії дітей, які або не мають батьків взагалі, або їхні батьки є алко- чи нарко- залежними. Зрозуміло, що такі діти є обділеними батьківською увагою, теплом, ласкою та любов’ю, тому мусимо спільними зусиллями постаратися принести у їхні душі радість свята та відчуття людського милосердя. Запрошуємо усіх до активного розповсюдження інформації про «Різдвяну свічку» та придбання свічки.

Запрошуємо всіх, кому є не байдужим життя людини, закликаємо всіх, кого хвилює майбутнє України: приєднайтеся і цього року до Благодійної акції «Свічка допомоги потребуючій дитині». Це не просто свічка, яку запалюємо, а сповнення нашого християнського обов’язку і покликання допомагати ближньому. Ця свічка може бути гарним подарунком у місцях нашої роботи, навчання, а також світлом, що горітиме перед іконою, коли будемо молитися, а хтось у цей час радітиме і їстиме теплу їжу завдяки милосердю нашого серця.

Водночас, хочемо висловити щиру вдячність всім тим, хто в минулі роки допомагав у проведенні цієї акції та запросити до подальшої співпраці на добро знедолених дітей. 

За детальнішою інформацію щодо розповсюдження чи придбання свічки можна звертатися у БФ «Карітас-Київ» [email protected], або [email protected]

Прес-служба Київської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next