АКТУАЛЬНО

Благодійний дивоконцерт «По Різдву» завершить цикл різдвяних святкувань у Львові

Середа, 22 січня 2020, 13:35
У Центрі Довженка відбудеться різдвяний дивоконцерт «По Різдву» – це благодійний захід, котрий об’єднає Україну. 21 грудня у гарнізонному храмі Святих апостолів Петра і Павла відбувся мініконцерт Соломії Чубай, гурту «Джалапіта» та «Rockoko», які готуються до показу нової програми вже 26 грудня.

«Вперше в Центрі Довженка відбудеться концерт такого формату. Ним ми завершуємо цикл різдвяних святкувань у Львові. Ми раді, що все більше якісних мистецьких подій відбувається в нашому закладі, адже над цим ми багато працюємо», – сказала Марта Іванишин, директорка Центру Довженка.

«Цей проєкт є неймовірно важливим у рамках Року фокусу на культуру, який оголосила Львівська міська рада. Концерт такого формату, де поєднується «INSO-Lviv», Соломія Чубай, «Джалапіта» та «Rockoko», говорить про велику якість культурного продукту у нашому місті», – запевняє Христина Береговська, начальниця управління культури ЛМР.

Для прев’ю концерту символічно було обрано гарнізонний храм, адже багато великих місій починається саме з нього.

«З року в рік гарнізонний храм у своїх стінах проводить десятки мистецьких, благодійних заходів. Ми охоче згодилися, щоб вістка про цей дивоконцерт у Центрі Довженка йшла саме із нашого храму. Знаємо, що вилучені з концерту кошти будуть скеровані на реабілітаційний центр «Джерело», а для нас це особливе місце. Мистецькі заходи в різдвяний період особливо сприяють тому, аби люди ставали добріші, в їх серцях був мир і любов. Цей захід буде дуже особливим», – зазначив о. Тарас Михальчук, священник храму Святих апостолів Петра і Павла.

Спеціальною гостею концерту буде диригентка з Криму Маргарита Гринивецька, котра є диригентом Одеського національного академічного театру опери та балету.

Нова програма, прем’єра «Різдвяної сюїти» (автор Михайло Романишин «Rockoko»), колядки, щедрівки, проєкт «Колискові для Олекси» – присвячений діткам з аутизмом (завдяки йому Соломія Чубай отримала нагороду «Благодійник України'2019 та стала Волонтером ООН») і неймовірно чуттєвий проєкт «Чубай. Україна. Любов. POETY» зазвучать у Центрі Довженка в супроводі симфонічного оркестру.

«Для нас завжди було дуже важливим, щоб не лише гості міста відчували цей різдвяний дух, а й щоб самі львів’яни перейнялися цим затишним періодом. Ось цей дивоконцерт «По Різдву» для своїх, для тих, хто хоче притулитися один до одного серцями у цей добрий, світлий час», – додала Тетяна Пилипець, ведуча заходу.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://velychlviv.com


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next