АКТУАЛЬНО

Благодійний фонд «Карітас-Київ» надає допомогу жертвам націонал-соціалізму

П'ятниця, 07 жовтня 2016, 12:18
«Благодійний фонд «Карітас-Київ» за підтримки німецького фонду EVZ у рамках програми «Місце зустрічі: діалог» розпочинає діяльність у рамках проекту «Створення сприятливого соціального простору для зустрічей та взаємопідтримки жертв націонал-соціалізму, вимушених переселенців та осіб з обмеженими функціями мобільності». Організатором програми є Всеукраїнська благодійна організація «Турбота про літніх»», – повідомляє о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

Основна ідея проекту полягає в допомозі та підтримці осіб похилого віку, які є жертвами націонал-соціалізму і тоталітаризму, а також й тих людей, які були змушені переїхати до столиці з Донбасу. Проект передбачає створення умов для розвитку сприятливого для довіри простору серед осіб похилого віку через проведення просвітницьких занять, тренінгів, виїзних зустрічей, відвідування маломобільних та немобільних вдома та започаткування груп взаємопідтримки на базі Карітасу-Київ.

«Цей напрямок діяльності спрямований на: створення умов для формування згуртованості людей похилого віку; налагодження сприятливого діалогу між поколіннями; мінімізацію проблем соціальної самотності; розширення соціальних контактів та активності цільової групи. Вирішення даних проблем, перш за все, полягає у залученні представників цільової групи до процесу спілкування.  Досвід зарубіжних країн показує, що соціальна взаємодія  та психологічна підтримка є ключовими у підтриманні душевного здоров’я людей похилого віку. Саме залучення молодшого покоління сприятиме подальшій зміні уявлень та умов взаємодії дітей та літніх людей. Крім того, важливим є й створення середовища підтримки серед родин, де є мало- або немобільні особи, які стали жертвами націонал-соціалізму, комунізму», - розповідає соціальний працівник Карітасу-Київ Оксана.

БФ «Карітас-Київ» вже понад 13 років реалізує проект «Домашня опіка», який сьогодні виконується як програма допомоги вдома для людей похилого віку. Протягом 2005-2011 років допомога надавалася також і тим особам, які живуть з ВІЛом та потребують комплексної медико-психолого-соціальної допомоги. Крім цього, підопічні програм отримують послуги безкоштовної оренди необхідного медичного обладнання (милиці, ходунки, інвалідні візки тощо). Також Фонд надає послуги людям похилого віку в межах проектів «Благодійна пральня» та «Швейна майстерня», де можна отримати послуги прання, сушіння та шиття одягу. Загалом, починаючи з 2001 року, Благодійний фонд «Карітас-Київ» надав допомогу більше ніж 4000 людей похилого віку.

«Основною метою програми є створити максимально сприятливі умови для інтеграції людей похилого віку, які є жертвами націонал-соціалізму в суспільство, одночасно поліпшуючи умови їхнього життя та догляду за ними. Тому цей новий наш напрямок є дуже важливим, оскільки дасть можливість охопити ту категорію людей, які до сьогодні, практично, охоплені не були», - підсумовує о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

Прес-служба БФ «Карітас-Київ»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next