АКТУАЛЬНО

Благодійний фонд «Карітас-Київ» отримав відзнаку «ТОП-100» серед найкращих проєктів громадських організацій Києва

Четвер, 10 грудня 2020, 09:55
9 листопада 2020 року Благодійний фонд «Карітас-Київ» отримав нагороду переможця ярмарку найкращих проєктів громадських організацій «ТОП-100», організатором якого є Департамент суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

Нагороду присвоєно за успішну співпрацю в реалізації громадських ініціатив у вирішенні питань місцевого значення. Найкращою практикою-переможницею було визнано Соціально-освітню волонтерську академію «СОВА» Благодійного фонду «Карітас-Київ», діяльність якої розпочалася на початку 2020 року.

У благодійному фонді перемогу коментують словами: «Для нас була очевидною потреба волонтерів у навчальних семінарах, майстер-класах, групах ділення досвідом. Адже серед волонтерів Благодійного фонду «Карітас-Київ» більшість мали навчальну мотивацію та відчували потребу здобути навички для того, щоб допомагати тим, хто цього найбільше потребує, — навчитися робити добро «професійно». Відтак було розроблено й розпочато навчальний Курс волонтерського досвіду й життєвих знань, зміст якого розкриває теми, найбільш цікаві волонтерам».

Зокрема, під час курсу було обговорено низку тем, серед яких: «Волонтерство з дітьми, підлітками й сім’ями», «Волонтерство з дорослими й літніми людьми», «Волонтерство з людьми з інвалідністю», «Медичне й військове волонтерство», «Ековолонетрство та волонтерство у ЗМІ», «Волонтерська допомога у переживанні горя»тощо.

Деякі з тем уже були «прожитими» під час двох навчальних семестрів (восьми модулів) у 2020 році, попереду — ще один навчальний семестр у 2021 році.

На сьогодні активно функціонує три напрямки Академії:

І. Шукаю – дізнаюся
ІІ. Вчуся – вмію
ІІІ. Роблю – допомагаю

Учасники Академії діляться на дві вікові групи:

— волонтери 12+ (Школа підлітків-волонтерів «СОВА 12+»);
— дорослі волонтери.

Завдяки заняттям у «СОВА 12+» вдалося залучити до занять і благодійних волонтерських акцій близько 25 школярів-волонтерів з різних освітніх закладів Києва.

Відтак, у 2020 році, кількість юних і дорослих волонтерів у Благодійному фонді «Карітас-Київ» значно зросла. Але також зріс рівень їхньої мотивації та рівень спеціальних знань, умінь і навичок, необхідних для того щоб робити добро «професійно». Таким чином, вдалося надати допомогу й підтримку більшій кількості підопічних фонду, що опинилися у складних життєвих обставинах, та зробити багато корисного для громад, міста та України.

«Безмежно вітаємо й дякуємо усім спікерам та учасникам Соціально-освітньої волонтерської академії «СОВА»! Щедро ділимося нашою радістю з вами! Вдячні Господу Богу за благословення для кожного, хто був частинкою цієї важливої, великої, переможної Справи!» - йдеться в повідомленні Благодійного фонду «Карітас-Київ».

Пресслужба Київської архиєпархії

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next