АКТУАЛЬНО

Благовіщення – День подяки за дар життя

Субота, 06 квітня 2019, 16:21
Нехай у цей день серце кожного християнина сповниться особливою подякою Богові. Подякою за дар людського життя, за кожну людину, яку Господь посилає у цей світ, адже кожна людина несе у собі образ Бога, образ Його мудрості, любові, краси.

Кожна людина своїм існуванням свідчить про Божу любов. Можливо, ця Божа краса забруднена наслідками людських злодіянь, але проглянувши в саму сутність людськості можна побачити невимовний блиск Божого образу.  Сьогодні день, коли Церква запрошує нас задуматися над цінністю, величчю та гідністю людського життя, щоб зрозуміти наскільки великим є цей дарунок. Починаючи з моменту запліднення, людина вже ніколи не зникає з цього світу, людська душа – безсмертна. Для кожного з нас важливо усвідомити це, прийняти своє життя як прекрасний і величний Божий дар, бути вдячними.

Сьогодні також особливе свято – Благовіщення. Добра новина про те, що Бог стає людиною, щоб бути ближче до кожного з нас, щоб стати для нас дорогою і життям вічним. Син Божий бере на Себе людську природу, освячуючи кожну мить нашого життя та зростання. Відтепер людське життя є не лише даром Бога, а є також життям Богочоловіка.

Як багато загроз та зневаг оточують сьогодні людське життя. Людина посягає на те, що їй не належить. Втрата розуміння власної унікальності, гідності дітей Божих призводить до маніпулювання та споживацького трактування життя. Молімося за тих, хто покликаний оберігати людське життя, за тих, кому загрожує знищення. Молімося за радість, мир і прийняття кожної людини, яка приходить у світ. Нехай кожна жінка, яка носить дитя у своєму лоні, почує від нас слова  підтримки та благословення. Будьмо вдячні Богові! Життя – це прекрасний дарунок

Комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров'я

Додаток до єктенії «усильного благання»

Отче Предвічний, дякуємо Тобі за дар життя, який ми отримали з Твоєї любові. Просимо Тебе, допоможи нам його не змарнувати, але гідно цей дар прийняти, скерувати на службу Тобі і ближнім, і нам на спасіння, вислухай нас і помилуй.

Господи, дякуємо тобі за наших батьків, які прийняли Твою святу волю і подарували нам життя. Благаємо Тебе, заопікуйся ними і нагороди їх вічним щастям у Небі, вислухай нас і помилуй.

Ще молимось за всіх дітей, які перебувають у лоні матерів. Благослови їх разом з батьками Своїми щедротами. Особливо просимо захисти дітей, яким загрожує знищення. Подай батькам любов і відвагу прийняти Твій дар, бо Ти Сам дарував їм життя. Просимо Тебе, вислухай і помилуй.

Молитва – Благословення вагітних жінок після Літургії

Господи Боже наш, Сотворителю всілякого життя! Ти з допомогою Святого Духа підготував преславну Діву Марію на гідне помешкання для свого Сина. Ти наповнив Святим Духом Івана Хрестителя і наказав йому радіти в лоні матері його. Поглянь на цих жінок, які просять Твого Благословення для себе і своїх дітей. Наповни їх глибокою радістю, бо на їхніх очах звершується чудо початку нового життя. Прийми гаряче прагнення тих, хто покірно Тебе благає зберегти їхнє потомство, яке Ти покликав до існування. Нехай з Твоєю допомогою їхні діти щасливо побачить світло дня й сподобляться Благодаті Святого Хрещення. Нехай вони завжди вірно служать Тобі й досягнуть вічного життя на Небі. Амінь.


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next