АКТУАЛЬНО

Блаженніший Любомир (Гузар) візьме участь в Освітньому форумі під час Всецерковної прощі у Києві

Середа, 17 липня 2013, 15:04
17 серпня 2013 року у виставковому центрі біля Патріаршого собору Воскресіння Христвого УГКЦ, що у Києві, відбудеться Освітній форум на тему «Християнські цінності в освіті. Виклики і перспективи». Цей захід розпочнеться о 10. 30 годині, в рамках Всецерковної прощі до Патріаршого собору Воскресіння Христового УГКЦ у Києві, що відбуватиметься 16-19 серпня.

Варто зазначити, що почесним гостем дискусії під час форуму буде Блаженніший Любомир (Гузар), Архиєпископ-емерит УГКЦ. Ініціатором проведення Освітнього форму є Комісія УГКЦ у справах освіти та виховання у співпраці із Комісією УГКЦ у справах мирян, Громадською радою з питань співпраці з Церквами та релігійними організаціями при Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту України, Катехитично – педагогічним інститутом УКУ. Участь у роботі форуму візьмуть відомі експерти у галузі освіти. Серед них, Лілія Гриневич, перший директор Українського центру оцінювання якості освіти, координатор руху "Суспільство знань", Омелян Вишневський, професор Дрогобицького ДПУ імені Івана Франка, академік Вищої освіти України, Віктор Малахов, професор Відділу філософії культури, етики та естетики Інституту філософії імені Г.С. Сковороди НАН України, Юрій Решетніков, український державний, політичний та релігійний діяч, Володимир Марущенко,  український політикнародний депутат України 5-го скликання, о. Роман Небожук, керівник бюро УГКЦ для зв’язків з органами державної влади у м. Києві, Людмила Филипович, спеціаліст у галузі релігієзнавства, історії релігії, етнології релігії, с. Олександра Якимець, СНДМ.

Як зазначають організатори, мета проведення Освітнього форму полягає у тому, щоб представити українському суспільству значення християнських цінностей в освіті.  Тому під час цього заходу його учасники висвітлять у своїх доповідях сучасний рівень освіти в Україні та закордоном, проаналізують стан співпраці Церкви та освіти, обговорять основні підходи формування християнських цінностей у навчально-виховному процесі, випрацюють підсумкову резолюцію стосовно питань співпраці Церкви та освіти.

До участі у роботі Освітнього форуму запрошуються представники державної влади, науки та освіти, громадських організацій, дирекція та вчителі шкіл, громадські організації, учасники прощі та всі зацікавлені у даній темі.

Бажаючих просимо зареєструватися, надіславши свої дані на е-mail: [email protected].

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next