АКТУАЛЬНО

Блаженніший Любомир: “Якби після Першої світової ми отримали ширшу автономію, історія Європи сьогодні виглядала б по-іншому”

Вівторок, 25 листопада 2014, 20:49
Митрополит Андрей Шептицький, будучи депутатом Галицького сейму, робив дуже багато для українського народу.

Зокрема, як розповів Архиєпископ-емерит Блаженніший Любомир (Гузар) у інтерв’ю, що остання промова Шептицького в сеймі, членом якого він був, стосувалася створення українського університету. «Ще один приклад. Після Першої світової війни у французькому Версалі вирішували питання поділу Європи, і постала проблема, що буде з Галичиною, Західною Україною. Митрополит Андрей поїхав туди вести перемовини із західними політиками рівня Клеменсо, щоб вибороти для Західної України якомога ширшу автономію. На жаль, цього не вдалося зробити і ми стали, практично, частиною Польщі.

Для митрополита Андрея це була невдача. Історія Європи, головно історія України, виглядала б сьогодні по-іншому, якби ми отримали тоді ширшу автономію, навіть у рамках Польської держави», – зазначив Блаженніший Любомир.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next