АКТУАЛЬНО

Блаженніший розповів, хто для нього є взірцем у патріотизмі

Вівторок, 23 серпня 2016, 17:46
Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав зазначив, що в усіх своїх думках та ідеях про патріотизм співставляє свої відчуття, розуміння з духом митрополита Шептицького.

«Для мене він є учителем справжнього християнського патріотизму. Уся його особиста історія, його духовний скарб, навіть його поведінка у драматичних умовах Другої світової війни дають нам приклад героя християнської любові, як би хто не намагався маніпулювати його іменем і перекручувати правду. Він для мене є взірцем справжнього християнина й українського патріота», – розповів Предстоятель УГКЦ в інтерактивному проекті «Відкрита Церква» на тему патріотизму.

Глава Церкви також розповів, що завдячує своїй родині тим, що поняття патріотизму увійшло в його життя. «Зокрема своєму дідусеві, своїй бабусі, які пережили тяжкі роки Другої світової війни. Вони справді навчили мене любити своє: свою пісню, свою мову, свою землю, своїх людей… Усе те, що для нас найближче. Те, про що говорить митрополит Андрей Шептицький. У часи Радянського Союзу була велика загроза асиміляції, зникнення всього того, що питоме як ідентичність українського народу. Я би сказав, що виховання українського патріотизму для мене особисто було школою християнської любові, любові до ближнього, всього того, що нашому серцю найближче і найулюбленніше», – поділився Блаженніший Святослав.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next