АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав і владика Степан Сус провели онлайн-конференцію зі священниками з Іспанії

П'ятниця, 10 квітня 2020, 11:05
Ми хочемо, щоби гасло Патріаршого Собору «Твоя Церква завжди і всюди з тобою» було сьогодні правилом нашого душпастирства мігрантів. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час онлайн-конференції зі священниками УГКЦ, які служать в Іспанії.

Основною темою розмови стало душпастирство в умовах карантину і пандемії, викликаної COVID-19.

Онлайн-спілкування відбулося з ініціативи Глави Церкви і Пасторально-міграційного відділу. У конференції взяли участь голова Пасторально-міграційного відділу владика Степан Сус, секретар ПМВ о. Андрій Гах і 24 священники з Іспанії.

«Маємо сьогодні дві крайнощі в українському суспільстві. Одні нарікають, що ми переходимо в онлайн і заохочуємо людей залишатися вдома, а не бути в церкві. Інші нарікають, що ми ще відправляємо богослужіння і треба все закрити. Ми разом із владиками шукаємо середню дорогу, щоб, з одного боку, діяти, звертатися з Божими Словом до наших людей, помагати їм пережити цей час, уділяти Святі Тайни, якщо нам дозволяють обставини, а з іншого боку – виконувати правила карантину. З українською владою ми досягли консенсусу – влада не закрила церкви своїм актом і вийшла на діалог з різними релігійними спільнотами, щоби відповідальною поведінкою виконати умови карантину», – зазначив Блаженніший Святослав.

Глава УГКЦ закликав душпастирів з Іспанії поділитися їхнім досвідом служіння в такий непростий час.

«Охоче вас послухаю, як ви даєте собі раду, яким чином реагуєте на ці виклики. Прошу при нагоді привітати від мене наших людей за допомогою тих засобів, які ви використовуєте – Skype, Zoom, Facebook. Скажіть, що Глава Церкви і їхня материнська Церква про них не забувають і намагаються подбати, як тільки можемо», – сказав Блаженніший Святослав.

Предстоятель УГКЦ також підкреслив, що Церква шукає якнайкращих способів, щоби надати душпастирську опіку всім вірним, які виїхали поза межі України. «Хочемо, щоби гасло Патріаршого Собору «Твоя Церква завжди і всюди з тобою» було правилом нашого душпастирства мігрантів сьогодні», - зауважив Глава Церкви.

Він привітав священників з прийдешнім Великоднем, побажавши веселих свят, Благословенної Пасхи і оптимізму.

Відтак владика Степан запевнив священників з Іспанії про молитву за них, їхні родини та спільноти і про готовність завжди спілкуватися та обмінюватися думками, як покращити їхнє служіння.

Священники з Іспанії подякували за цю зустріч Главі Церкві і голові ПМВ, зазначивши, що вона є виявом уваги, любові і зв'язком з Церквою-матір'ю.

pmv.ugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next