АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав до молоді Самбірсько-Дрогобицької єпархії: «Сьогодні Церква дає вам точку опори - віру в Бога»

Середа, 26 червня 2013, 11:34
Увечері 25 червня до м. Трускавця завітав Блаженніший Святослав, Предстоятель УГКЦ, який у супроводі високопреосвященного Томаса Галліксона, Апостольського нунція, та владики Ярослава (Приріза), єпарха Самбірсько-Дрогобицького, зустрівся з учасниками єпархіального молодіжного з'їзду та освятив Духовно-просвітницький молодіжний центр імені о. Івана Валюха.

З хлібом-сіллю та вигуками: «Україна любить папу!», «Наш Патріарх!» - зустріла молодь та духовенство Главу УГКЦ і високих церковних достойників. Відтак перед входом до храму Святого Миколая Чудотворця відбувся чин освячення приміщення Духовно-просвітницького молодіжного центру імені о. Івана Валюха.

«В особливий спосіб я хочу сьогодні привітати учасників молодіжного з'їзду, які приїхали з різних парафій Самбірсько-Дрогобицької єпархії, щоби відсвяткувати 20-ліття своєї єпархії», - розпочав своє привітання Глава УГКЦ.

Блаженніший Святослав зазначив, що молодість - це нелегкий період життя людини. Це час, коли вона, немов лелеченя, що скріпилося в силах, готується вилетіти з батьківського дому. Покидаючи рідну домівку, перед молодою людиною виникає питання: що з собою взяти в дорогу? Що тут, на рідній землі, в рідній домівці, найважливіше; без чого не можна вирушати; щось таке, що може бути скарбом, який дасть нам можливість не загубитися, але залишитися собою на дорогах цього земного життя?

«Скажу вам, що Господь Бог дозволив мені свого часу побачити, куди "лелеки" летять з України в різні місця поселення: від Південної Америки до Північної. Найважливішим скарбом, який несли зі собою "лелеки" з України - те, що їм потім дало можливість вернутися додому, - була християнська віра їхніх батьків», - наголосив Предстоятель УГКЦ. Проповідник назвав віру найбільшим скарбом, який Бог дав людині. І цей скарб людина одержує і розвиває в Церкві.

На думку Блаженнішого Святослава, найбільша проблема сучасної молодої людини - самотність. Ми збираємося в різні товариства, маємо багато друзів, але коли приходить біда і потреба, ми самотні. Почуття самотності має вбивчу, руйнівну силу. «Віруюча людина ніколи не є самотньою, бо знає і пам'ятає досвідом свого серця - Бог про неї піклується», - ще раз наголосив Блаженніший на силі віри в Бога.

Наприкінці Глава й Отець УГКЦ звернувся до батьків, пригадуючи, що діти переймають їхні цінності та ідеали: «Те, що важливе для тата і мами, те, що для них святе, стає святим і для їхніх дітей». Відтак Верховний Архиєпископ УГКЦ звернувся до батьків із проханням: « ...передайте скарб віри новим поколінням, не закопайте його, не погубіть його!».

Після Богослужіння від імені молоді єпархії подякував Блаженнішому о. Олег Кекош, Голова Єпархіальної комісії у справах молоді, зокрема за повчальне слово та свідчення. Також він привітав від імені молоді і владику Ярослава (Приріза), єпарха Самбірсько-Дрогобицького, із 50-літтям життя та 25-літтям священства.

Від імені трускавецької громади Главу УГКЦ привітав мер Руслан Козир, який наголосив, що приїзд Блаженнішого Святослава до Трускавця - важлива і незабутня подія для життя міста.

Від імені парафіяльної громади та духовенства Трускавця вітання Предстоятелеві УГКЦ склав о. Петро Івасівка (декан Трускавецький), дякуючи за те, що знайшов можливість і час відвідати трускавецьку громаду й освятити Духовно-просвітницький молодіжний центр імені о. Івана Валюха.

«Саме молодь найкраще знає, відчуває, коли до неї приїжджає дорогий батько. Таке відчуття є сьогодні!», - наголосив владика Ярослав, дякуючи Блаженнішому Святославу за участь у святкуваннях у Дрогобичі та Трускавці з нагоди Року віри, 1025-ліття Хрещення України-Русі та 20-ліття заснування Самбірсько-Дрогобицької єпархії. «Ваше Блаженство, сьогодні Трускавець відчуває, що український народ - не сирота. Ми маємо батька! Ми маємо дорогого нашого Патріарха, який молиться за нас!», - передав архиєрей радісні відчуття учасників святкувань.

Зробивши пам'ятну світлину з Патріархом, Апостольським нунцієм та своїм єпархом молодь вирушила на центральну площу Трускавця, де святковим концертом закінчився єпархіальний з'їзд молоді.

фоторепортаж

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next