АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав нагородив патріаршою грамотою отця-мітрата Романа Мірчука

Понеділок, 14 вересня 2020, 10:08
Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав нагородив патріаршою грамотою отця-мітрата Романа Мірчука, адміністратора парафії храму Вознесіння Господнього в м. Одеса, з нагоди 70-річчя з дня народження. Грамоту ювіляру вручив владика Михайло Бубній, екзарх Одеський, під час подячної Божественної Літургії на парафії Вознесіння Господнього.

«У цей святковий день дякуємо Господеві за дар Вашого життя, за дар бути учасником Христового Священства та всі інші дари, якими Він так рясно Вас наділив, і які Ви щедро примножили впродовж свого служіння Богові й Церкві. Ваше служіння видиме і відоме в усій нашій Церкві, на різних континентах. Вас знають не тільки на американських теренах, де ви навчалися і тривалий час служили, а й на материнських землях УГКЦ, в Україні, куди Ви повернулися, щоб довгі роки працювати віцеректором, виховником і викладачем у семінарії Святого Духа в Рудному «для вдосконалення святих на діло служби, на будування Христового тіла» (Еф. 4, 12).

На переконання Блаженнішого Святослава, багатолітнє жертовне служіння отця Романа Мірчука слугує взірцем життя доброго пастиря і будівничого. «Сьогодні Ви є активним будівничим храмів – сакральних споруд і храмів людських душ – Одеського екзархату, чим здобули собі у вірян добру славу й авторитет, а в Господа – безцінний скарб, який сягає небесної слави. Саме в руки милосердного отця віддаємо ваше життя і подальше священниче служіння. Прохаючи Господа Бога винагородити Вас сторицею за всі Ваші старання».

«Складаємо Вам сердечну подяку та висловлюємо визнання і похвалу. Бажаємо, щоб Всевишній благословив Вас міцним здоров’ям і надалі засилав Вам свої дари. Нехай благодать Святого Духа супроводжує Вас і допомагає Вам виконувати Божу Волю. Поручаємо Вас заступництву Пресвятої Богородиці. Нехай Вона покриває Вас своїм покровом і буде Вашою молільницею та помічницею в усіх потребах».

Пресслужба Одеського екзархату


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next