АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав нагородив священників патріаршими грамотами за соціальне служіння

Середа, 17 листопада 2021, 12:45
16 листопада 2021 року, з нагоди Всесвітнього дня бідних, Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, нагородив патріаршими грамотами п’ятьох священників Київської архиєпархії за активність і жертовність у здійсненні соціального служіння потребуючим.

Відзнаки душпастирям були вручені у присутності синкела у справах соціального служіння Київської архиєпархії протоієрея Романа Сиротича. Серед нагороджених  душпастирі, які вже багато років служать для добра убогих людей, зокрема: о. Іван Цихуляк, адміністратор парафії священномученика Йосафата УГКЦ у місті Бердичів, о. Ігор Гріщенко, адміністратор парафії Різдва Христового УГКЦ у місті Біла Церква, о. Антон Борис, адміністратор парафії Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ у місті Козятин, о. Роман Пушка, адміністратор парафії Святих рівноапостольних Володимира та Ольги УГКЦ у місті Ніжин, та о. Роман Шкрібенець, адміністратор парафії Верховних апостолів Петра та Павла УГКЦ у смт Вакуленчук.

У тексті патріарших грамот йдеться про таке: «Своїм служінням ви стали інструментом Божого милосердя, розділяючи місію Церкви та звіщаючи добру новину всім, зокрема тим, хто страждає і перебуває в потребі. Благими ділами стосовно ближніх ви об’являєте обличчя милостивого Бога в цьому світі, так часто позначеному терпінням, самотністю, страхом і безнадією».

Також зазначається: «Оцінюючи вашу ревність для Божої слави та добра нашої Церкви, вашу активність та жертовність у здійсненні соціального служіння, складаємо вам сердечну подяку та висловлюю визнання і похвалу. Нехай милостивий Господь щедро винагородить вас за всі добрі діла, даючи вам силу та бажання надалі трудитися на славу Божу та для блага нашої Церкви і народу».

У такий спосіб, через нагородження вищевказаних душпастирів, Глава УГКЦ висловив вдячність та похвалу усім священникам нашої Церкви, які активно звершують у своїх парафіях соціальне служіння: «Сьогодні в усіх наших парафіях щоденно відбуваються різноманітні акції, які вказують людям на важливу місію Церкви  відкривати милосердне обличчя Христа. Тому дякую кожному священнику передусім за відчинені двері наших храмів для убогих людей. Дякую за ваше служіння, посвячення та виявлене милосердя до убогих. Ваше священство є важливим для кожної людини та для всього суспільства»,  наголосив Патріарх.

Відтак о. Роман Сиротич зауважив, що відзначені священники у своїх парафіях віддавна служать особливо людям, які перебувають у складних життєвих обставинах. Ці душпастирі годують бідних, несуть продуктову допомогу до осель потребуючих і дбають про здоров’я тих людей, які не можуть собі цього дозволити. У співпраці з благодійним фондом «Карітас-Київ» кожного дня вони подають руку допомоги тим людям, які її так потребують», – розповів синкел.

Відтак священники мали нагоду представити Главі УГКЦ свої парафії та поділитися впровадженим досвідом соціального служіння у їхніх громадах.

Пресслужба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next