АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав освятив Біблії для дітей, які написані шрифтом Брайля

Понеділок, 21 травня 2018, 22:07
Сьогодні, 21 травня 2018 року, Блаженніший Святослав, у співслужінні з владикою Йосифом (Міляном) у Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ у Києві звершив чин освячення Біблій для дітей, які написані шрифтом Брайля.

Завтра відбудеться презентація цих Біблій, назва яких «Заплющ очі. Дивись серцем». Початок о 12:30. Захід відбудеться в інформаційному агентстві УНІАН.

У своєму коментарі для прес-служби Київської архиєпархії Блаженніший Святослав зауважив, що сьогодні в Патріаршому соборі відбулася важлива духовна подія. При цьому він зазначив, що цього року Всеукраїнська рада Церков і релігійних організацій оголосила Рік Божого Слова. У такий спосіб, за словами Предстоятеля УГКЦ, Церква намагається спільно відсвяткувати річницю 1030-ліття Хрещення Русі-України.

«У контексті цього Року Божого Слова ми хотіли подбати про тих, для кого, можливо, Боже Слово є найменш доступне. Ми освятили книги Святого Письма для дітей, які написані шрифтом Брайля. Таким чином ми хочемо зробити доступним Слово Боже для усіх. Сподіваємося, що за допомогою цих видань наші діти зможуть причаститися вічної істини», — наголосив Предстоятель УГКЦ.

Блаженніший Святослав також додав, що це видання Українська Греко-Католицька Церква присвячує світлої пам’яті Блаженнішому Любомирові: «Днями згадуватимемо першу річницю його відходу у вічність. Він сам, будучи незрячим, дуже просив Синод наших єпископів подбати про видання книжок, молитовників і Святого Письма саме для тих, які позбавленні можливості бачити та читати ці книги звичайним способом. Таким чином ми начебто здійснюємо волю Блаженнішого Любомира: кладемо в руки наших дітей оці видання книг Священного Писання», — підсумував Отець і Глава УГКЦ.

Довідка: Над виданням Біблії працювали понад рік. Розпочали роботу над Священною книгою з благословення владики Йосифа (Міляна), Єпископа-помічника Київської архиєпархії. Реалізувати ідею вдалось завдяки допомозі благодійної організації «Die sternsinger kindermissionswerk». Так в УГКЦ намагаються, щоб Слово Боже було доступне для кожної людини: «Важливо, щоб діти єдналися в читанні Святого Письма незалежно від жодних фізичних обставин свого життя. Ця Біблія сприятиме євангелізаційному, місійному та об’єднавчому процесу, адже всі ми однаково люблені створіння Божі. Тому кожна людина гідна пізнавати Бога у Святому Письмі та у своєму житті», — говорять організатори.

Біблія написана в такий спосіб, що спершу дитина потребуватиме ознайомлення із самим текстом — звичайним і шрифтом Брайля, а тоді вже зможе відчитати й самі малюнки, які також нанесені на матеріал цим самим шрифтом.

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next