АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав освятив надбанні хрести для храму монастиря студитів в Обухові

Вівторок, 19 лютого 2019, 15:57
Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав на свято Стрітення Господнього, 15 лютого 2019 року, освятив три надбанні хрести для храму Благовіщення Пресвятої Богородиці монахів Студійського уставу.

Варто пригадати, що 1 квітня 2017 року Блаженніший Святослав освятив наріжний камінь на будову монастирського храму. Наступного року, 16 вересня 2018 року, владика Йосиф Мілян (Єпископ-помічник Київської архиєпархії УГКЦ), владика Теодор Мартинюк (Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський) та владика Венедикт Алексійчук (Правлячий єпископ єпархії Святого Миколая у Чикаго) освятили нижній храм Святого Антонія Печерського. Сьогодні завершується  будівництво верхнього храму - Благовіщення Пресвятої Богородиці.

«Монахи і прихожани монастиря у своїх молитвах просять Господа Бога, щоб посилав нам добрих людей, які б допомагали в будівництві. Ми вдячні Господеві, бо Він посилає монастиреві багато добрих людей - архітекторів, інженерів, кваліфікованих будівельників, щедрих жертводавців. Першим і найважливішим жертводавцем був Блаженніший Любомир Гузар. Він радів, що монахи студити почали будівництво храму в місті Обухові», - повідомив о. Олександр Приліп.

А згодом додав: «Монахи студити вдячні Блаженнішому Святославу за освячення надбанних хрестів і за батьківську турботу. На святі було багато прихожан монастиря, гостей, добродіїв монастиря, а також міський голова Обухова Олександр Миколайович Левченко. Того самого дня в  монастирі Святого Антонія Печерського відбулася така історична подія: родина Горникевичів з Австрії передала до монастиря ікону «Знамення» Пресвятої Богородиці, підписану рукою митрополита Андрея Шептицького у в’язниці в Курську 27.12.1914 року. Ця ікона була передана в Україну як звістка про те, що митрополит Андрей живий. Друга така ж ікона-вістунка з підписом митрополита Андрея від 27.12.1914 року є в нашого Блаженнішого Святослава. 

Після Божественної Літургії Блаженніший Святослав вийняв з панагії і показав присутнім свою ікону, щоб засвідчити її тотожність з іконою, подарованою родиною Горникевичів. Так відбулася "зустріч" двох ікон через майже 105 років. Монахи студити вдячні родині Горникевичів за цей великий дар для монастиря».

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next