АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав освятив відбудований храм Святого пророка Іллі в Брамптоні (Онтаріо) Канада

П'ятниця, 07 жовтня 2016, 23:13
Парафіяни й друзі храму Святого пророка Іллі зібралися 1 жовтня 2016 року на його освячення. Адже майже два роки тому храм згорів. Після пожежі у квітні 2014 року парафіяльна громада отримала підтримку від вірян, сусідів із Брамптона і Джорджтауна, людей з усього світу. "Підтримку ми отримали від близьких друзів і зовсім незнайомих людей, - сказав о. Роман Галадза, парох парафії. - З нетерпінням прагну показати їм все, що ми зробили завдяки їм". Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав освятив цей храм. Його присутність на цій події підкреслила важливість цієї святині.

Участь у богослужінні взяли: владика Стефан (Хміляр), Єпископ Торонто та Східної Канади, митрофорний протоієрей Роман Галадза, митрофорний протоієрей Мартин Канаван, протоієрей Петро Галадза, ієромонах Феодосій Крайчик,  о. Майкл Уїнн, ієромонах Річард Суу, протодиякон Девід Кеннеді, протодиякон Назар Ярунів, диякон Кирило Пінчак,  диякон Метью Дунч.

Більше ніж 60 співаків віком від 7 до 21 року інтенсивно готувалися до цього дня. Вони вивчили псалми, конкретні частини обряду освячення храму.

«Це спільнота є яскравим прикладом того, що значить бути живою парафією, - сказав Блаженніший Святослав. - Ще два роки тому над прахом спаленої церкви я співав Великодні гімни. Я обіцяв повернутися сюди на цю подію. Це благословення бути з вами на цій події. Понад два роки тому, у травні 2014 року, я прийшов на це місце і побачив спільноту, яка не сумує, але, радіючи, оспівує Воскресіння над попелом спаленої церкви. Імовірно, зараз ми маємо таке ж почуття, як пророк Ілля після того, як був узятий на небо. З попелу земних проблем і трагедій виникає нова надія і життя християнської спільноти».

Додамо, оригінальний храм Святого пророка Іллі був освячений у жовтні 1995 року, а парафіяльна громада був заснована тут у 1976 році.

Департамент інформації УГКЦ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next