АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав привітав отців салезіан із 30-річчям служіння в Україні

Четвер, 14 жовтня 2021, 14:30
Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав в особі отця Михайла Чабана, провінційного настоятеля Української провінції Згромадження отців салезіан УГКЦ, привітав отців салезіан із 30-річчям присутності та служіння в Україні.

«У цьому листі прагну щиро привітати вас із величним ювілеєм, який святкуєте цими днями, – 30-річчям присутності та служіння в Україні», – мовиться у листі.

«Тридцять років тому ваш співбрат світлої пам’яті ієромонах Василь Сапеляк за підтримки рідного брата владики Андрія повернувся в Україну, щоб тут після правління тоталітарного режиму відновити мрію ваших засновників, митрополита Андрея та папи Пія XI, – опікуватися молоддю на виховних принципах Івана Боско. Завдяки своєму служінню владика Андрій та отець Василь стали подібними до братів Кирила і Методія, просвітителів Київської Русі, – пригадав Глава Церкви і підкреслив. – Найбільш важливу ділянку місії Церкви – турботу про майбутнє, якими є молодь – доручено вам, дорогі отці і брати».

І сьогодні, – мовиться далі у листі, – ми складаємо вдячність Господу Богу, який протягом 30 років посилав вам потрібні ласки для належного здійснення цього служіння. Саме за цю вашу близькість до потреб молоді складаю подяку Господу Богу, що дарував нашій Церкві Згромадження отців салезіан, яке для всіх нас є великим благословенням і знаком Його опіки та любові. Дякую і кожному з вас за все, що ви робите для добра нашої молодої та непереможної в Христі Церкви.

«Всіх вас і тих, кого Господь ще приведе вам на виховання, віддаю під особливу опіку Пресвятої Богородиці, яка, як Мати Божого Сина, хай супроводжує всі ваші справи. Хай ваші засновники, а особливо митрополит Андрей та владика Андрій, випрошують біля небесного престолу для вас щедрих Божих дарів. Хай Господь Бог, задля слави якого ви живете і служите, вас благословить!» – побажав Блаженніший Святослав.

Фото з архіву

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next