АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав узяв участь у святкуванні століття громади УГКЦ в районі Ватерлу в Канаді

П'ятниця, 30 вересня 2016, 11:52
Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав відвідав 29 вересня з пастирським візитом Преображенську парафію, де святкували 100-ліття української громади УГКЦ в районі Ватерлу та 90-ту річницю храму в місті Кіченер, Онтаріо (Торонтонська єпархія).

Як повідомив парох Преображенської парафії o. Мирослав Татарин, на Архиєрейській Літургії було духовенство Кіченер-Віндзорського деканату. Священик розповів, що Главу Церкви прийшла привітати чисельна українська громада, незважаючи на  негоду  і те, що це був робочий день.

Під час проповіді до вірних на основі євангельського читання про Христове помноження хлібів Блаженніший Святослав провів паралель із виявом Божої ласки, котра мале перетворює на велике… подібно до жменьки бідних емігрантів, яка зібралися в 1916 році, щоб створити парафію, і вже через десять років спорудила свій храм. Із тих скромних початків Господь зробив велике діло і та парафія з храмом досі розквітає.

Після Літургії українська громада і духовенство мали спільну трапезу за участю представників римо-католицької дієцезії та мерів міст Кіченер і Ватерлу.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next