АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав узяв участь у спільній Молитві ієрархів Східних Католицьких Церков за мир у світі

П'ятниця, 09 жовтня 2015, 17:51
Знаменно, що спільна Молитва за мир відбулася з ініціативи Патріарха Григорія III, Глави Греко-Католицької Мелхітської Церкви, який дуже переживає за свою землю. Бо, як відомо, цими днями в Сирії відновилися активні бойові дії. Наша спільна молитва – знак солідарності із християнами Близького Сходу. Так само це момент спільного молитовного єднання із Україною.

Про це сказав Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ, у коментарі для радіо «Ватикан», розповідаючи про спільну Молитву за мир у світі, яка відбулася 8 жовтня 2015 року в римській греко-католицькій базиліці Санта-Марія-ін-Космедін. До участі були запрошені всі ієрархи, що представляють Східні Католицькі Церкви, на ХVІ Загальній асамблеї Синоду Єпископів на тему «Покликання і місія сім’ї в Церкві та сучасному світі».

Молитва за мир в Іраку, Сирії, Палестині та Україні лунала різними мовами: грецькою, арабською, румунською, старослов’янською, угорською та українською.

За словами Глави УГКЦ, у своєму слові Патріарх Григорій III «дуже живо відчував біль українців, коли мова йшла про війну та біженців».

Після Молитви відбулася братня зустріч, на якій кожен єпископ розповів про душпастирську ситуацію в його єпархії. У цій зустрічі взяв участь і греко-католицький Митрополит з Ізраїлю з осідком у Хайфі: «Я мав нагоду подякувати цьому Митрополитові за душпастирську опіку над українцями, які є в Ізраїлі. Ми також говорили про наших священиків, які там душпастирюють і про наступні кроки, які ми повинні зробити, щоб надати належну душпастирську опіку українцям на Святій Земл».

Крім усього, як повідомив Предстоятель Церкви, зародилася ідея створення спільної греко-католицької семінарії на Святій Землі: «Така ідея виникла у самого Патріарха Григорія і ми всі її підтримали. Тепер будемо старатися спільними зусиллями, щоб мати такий богословський центр. Бо нам, Церквам візантійського обряду різних літургійних та культурних  традицій, необхідно мати спільний богословський науковий центр для того, щоб ми могли ґрунтовно сказати своє слово в богословській науці Католицької Церкви сьогодні».

Департамент інформації УГКЦ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next