АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав взяв участь у спільній молитві за жертв Геноциду вірмен

Вівторок, 24 квітня 2018, 18:16
У середу, 24 квітня, у Києві відбувся молебень за жертв Геноциду вірмен в Османській імперії 1915 року. Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав, на запрошення єпископа Маркоса Оганесяна, Глави Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви, приєднався до спільної молитви в цей скорботний день для вірмен всього світу. Таким чином Глава нашої Церкви проявив солідарність і молитовну підтримку вірменському народу.

«Ми, українці, дуже добре розуміємо біль і страждання вірменського народу. Болісні травми минулого і невинні жертви об’єднують наші спільноти і можуть стати фундаментом для більшого зближення задля взаємного визнання страждань, завданих нашим народам... Перед нашими Церквами і народами велике майбутнє, адже історія мучеництва показує, що це насіння дає багатий добрий плід. Бажаю, щоб наші народи ставали гідними спадкоємцями великої жертви невинно убієнних предків і з відповідальністю перед ними будували майбутнє наших суспільств на фундаменті християнських цінностей», — наголошував раніше Блаженніший Святослав у своєму листі до Його Святості Католикоса всіх вірмен Гарегіна ІІ, Глави Вірменської Апостольської Церкви.

Нагадуємо, що Геноцид вірмен — геноцид, організований і здійснений у 1915 році на територіях, контрольованих владою Османської імперії. Геноцид здійснювався шляхом фізичного знищення та депортації, включаючи переміщення цивільного населення в умовах, що призводять до неминучої смерті.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next