АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав закликає вірних у Рік Божого милосердя "віддати себе і весь світ під Покров Богородиці – Матері Милосердя"

Четвер, 26 листопада 2015, 16:31
8 грудня розпочинається Рік Божого милосердя, який триватиме до 26 листопада 2016 року.

Як ідеться в посланні Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава, «разом з усією Вселенською Церквою входимо в благодатний час особливого Святого року. Цей Рік, який називаємо теж Надзвичайним ювілейним роком, Папа присвятив Божому милосердю».

Бути християнином, нагадує Блаженніший Святослав, означає насамперед повірити в Боже милосердя щодо себе, повірити в Божу любов.

Особливим закликом цього Святого року є запрошення прийняти кожному Боже милосердя, ідеться в посланні. «Особисто прийняти і пережити це милосердя можна у Святому Таїнстві Сповіді, або Примирення». Тому, за словами Блаженнішого, «нашим великим бажанням є, щоб вірні нашої Церкви в контексті Року Божого милосердя наново пізнали, оцінили і більше користали з Джерела милосердя, яке Господь відкрив нам, грішним людям, у Таїнстві Покаяння. Із закликом прийняти Божу любов звертаюся особливо до тих охрещених осіб, які звуть себе християнами, однак рідко сповідаються і тому не мають живого доступу до Божого милосердя».

Особливим завданням кожного, хто переживатиме цей Святий рік, є ділитися Божим милосердям, - ідеться в посланні Глави Церкви.Нашим гаслом цього Року будуть слова «Милосердні як Отець», що перегукуються із закликом Господа Ісуса до своїх учнів: «Будьте милосердні, як і Отець ваш милосердний» (Лк. 6, 36). Вони нагадують нам, що в дарі милосердя, яке ми самі отримуємо від Господа, водночас вкладений і заклик до милосердя, котрий маємо скеровувати до наших ближніх».

«Милосердя змиває наші гріхи, - нагадує Блаженніший, - перемінює наші серця і нас самих наближає до Бога через уподібнення до Нього. Наше милосердя нехай буде скероване передусім до найближчих – членів родини, сусідів, аби двері кожного християнського дому, за словами Папи Франциска, стали «дверима милосердя». Звернімо увагу і на потребуючих членів парафіяльної спільноти, яка є для нас Божою родиною: у ній не повинно бути осіб, які почуваються забутими, покинутими та непоміченими у своїх нуждах. Але, оскільки любов не має меж, ділами милосердя маємо виходити назустріч усім убогим людям, не зважаючи на їх національність, соціальний статус, релігійну приналежність чи політичні вподобання».

«Окремим нашим обов’язком цього Року, - зазначає Глава УГКЦ, - є свідчити про Боже милосердя. Тому й сьогодні - коли українські воїни і ті, що підтримують їх фізично й духовно, складають подиву гідне свідчення сили любові перед лицем зовнішньої агресії - усі наші вірні, в Україні і на поселеннях, покликані ставати невтомними благовісниками Божого милосердя, яке так явно і по-Божому великодушно проявилося в історії нашої Церкви й рідного народу».

Блаженніший Святослав закликав вірних у цей Святий рік віддати себе і весь світ під Покров Богородиці – Матері Милосердя. «Наш народ, - ідеться в посланні, - у різних куточках України та світу почитає Богородицю та благає її допомоги в чудотворних іконах. Цього року з особливою любов’ю скеровуватимемо наші думки і паломницькі кроки до княжого міста Ярослав, що неподалік від західного кордону України з Польщею, де на теренах Перемишльсько-Варшавської архиєпархії перебуває наша стародавня чудотворна ікона Богородиці «Двері милосердя».

Департамент інформації УГКЦ

 

 

 

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next