АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав очолює Святу Літургію на головному престолі в базиліці Святого Петра

Понеділок, 25 листопада 2013, 11:35
У понеділок, 25 листопада 2013 року, у празник Cвятого священномученика Йосафата, Архиєпископа Полоцького, Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук), з особливого дозволу Єпископа Рима Папи Франциска очолив урочисту Архиєрейську Святу Літургію на головному престолі ватиканської базиліки Святого Петра з нагоди 50-річчя покладення мощів святого Йосафата, мученика за єдність Церкви, у головному храмі Католицької Церкви.
Зображення 1 / 10 Використовуйте клавіші для перегляду

З Блаженнішим Святославом співслужать кардинал Леонардо Сандрі, префект Конгрегації для Східних Церков, майже всі владики Синоду Єпископів УГКЦ, владика Мілан Шашік, Єпарх Мукачівський, представники інших Церков свого права та Апостольської Столиці. Серед понад 200 священиків значну частину становлять духовні сини святого Йосафата – ченці Василіанського чину святого Йосафата на чолі з протоархимандритом о. Генезієм Віомаром, ЧСВВ. У спільній молитві єднаються кілька тисяч паломників з України, Білорусі, Литви, Італії та інших країн світу.

Кожен учасник Євхаристійного богослужіння, який своїм чудовим співом прикрасив хор папських східних колегій Рима, отримав на згадку пам’ятні образки з гравюрою святого Йосафата з його першого життєпису з 1625 р., репродукцією хреста з катедрального собору у Володимирі-Волинському, перед яким молився Іван Кунчевич, майбутній святий, і фото мощів святого під престолом святого Василія у базиліці Святого Петра.

З огляду на присутніх паломників з різних країн, літургійні читання були проспівані українською, білоруською та італійською мовами. Після Святої Літургії привітати українських прочан прийде Святіший Отець Франциск.

Зазначимо, що виключне право служити на головному престолі ватиканської базиліки має лише Єпископ Рима й ті, кому він уділить такий привілей. Те, що Блаженніший Святослав отримав таку можливість, є свідченням особливої прихильності Святішого Отця до Української Церкви та народу.

Фото: Тарас Семенюк

Більше фотографій на Медіаресурсі УГКЦ: ugcc.tv/ua/media/68294.html

Радіо Ватикану

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next