АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав обговорив з Романом Костенком питання душпастирської опіки військовослужбовців

Вівторок, 13 липня 2021, 22:56
13 липня 2021 року відбулася зустріч Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава з народним депутатом України, секретарем Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Романом Костенком. Під час зустрічі було обговорено питання законодавчого врегулювання душпастирської опіки військовослужбовців.

Зокрема, мова йшла про підготовку до розгляду парламентом у другому читанні законопроєкту №4626 «Про службу військового капеланства», який законодавчим органом країни було взято за основу після схвалення у першому читанні 21 травня 2021 року.

Глава Церкви подякував народному обранцю за активну особисту участь у розробці законопроєкту і за зусилля, які він разом з іншими членами парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки доклав в процесі його підготовки та розгляду.

Блаженніший Святослав висловив запевнення, що УГКЦ і надалі готова на різних рівнях і за будь-яких обставин проявляти турботу про духовні та релігійні потреби українських воїнів, аби забезпечити належну душпастирську опіку та сприяти особистій цілісності й духовному зросту захисників України.

Роман Костенко у свою чергу відзначив значний вклад, що його сумлінно продовжують робити військові капелани УГКЦ в духовний добробут та якісний розвиток українського війська.

Департамент військового капеланства УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next