АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав до монашества: «Дякую, що ми разом творили широку спільноту нашої Церкви, яка цього року служила найслабшим»

Четвер, 17 грудня 2020, 19:22
На завершення року дякуємо Господу за весь досвід, який ми спільно здобули. Дякую усім вам, брати і сестри, за те, що ми справді творимо широку спільноту нашої Церкви, яка цього року хотіла послужити найслабшим і посвідчити материнську теплоту людині, яка сьогодні є розгубленою, засмученою і самотньою. Ми могли зігрівати теплотою Святого Духа, який пульсує в наших серцях і домах. Про це говорив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у четвер, 17 грудня, під час щорічної зустрічі з монашеством. Цього року з огляду на карантинні обмеження зустріч відбулася онлайн.

В онлайн-зустрічі взяли участь настоятелі монастирів з різних країн світу, зокрема з України, Польщі, Італії та Канади.

У своєму слові до богопосвячених осіб Предстоятель УГКЦ висловив подяку Патріаршій комісії у справах монашества за непростий рік праці. «Я знаю, як багато викликів постало перед комісіями, дякую, що ви разом зі своїми співпрацівниками второпно  пережили цей рік», — сказав він.

Глава Церкви відзначив великим здобутком Патріаршої комісії цього року те, що розпочала свою працю Школа духовного проводу «Єлеазар». «Так важливо, щоб у лоні нашого богопосвяченого життя і монашества наша молодь і старші зустріли зрілих, вишколених, вправних духовних отців і матерів. Дякую, що така школа почала свою працю і я дякую кожному настоятелю і настоятельці, що буде скеровувати своїх людей, яким Бог дав особливого духа до духовного батьківства і материнства, щоб дар у школі можна було розвивати», — підкреслив він.

Підсумовуючи цей рік, Глава Церкви наголосив, що він був особливим через вибух пандемії коронавірусу, яка, на жаль, позначалися на наших спільнотах у всьому світі. Він висловив подяку за те, що монашество послухало голосу свого церковного проводу і від самого початку дуже серйозно сприйняли настанови щодо правил безпеки. Отець і Глава Церкви подякував богопосвяченим особам за спілкування та за різні приклади солідарності між монашими спільнотами.

«Цього року ми відкрили для себе багато дарів і можливостей. Сьогодні разом з вами дякую Богу за всі моменти людяності, глибокої молитви, здатності співпереживати, допомагати одне одному, переймати на себе біль інших людей і всієї Церкви», — додав він.

На його переконання, Бог нам відкриває нові горизонти в новому році і дає завдання любити Бога і Церкву і Йому послужити.

«Яким буде світ, якою буде роль Церкви у посткоронавірусному світі — Господь нам ще відкриє, але ми мусимо мати відкрите вухо і серце, щоб відчитати Божу волю для нашого життя і служіння», — зауважив Блаженніший Святослав.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next