АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав нагородив о. Рафаїла Турконяка патріаршою грамотою

Четвер, 30 червня 2016, 15:28
З нагоди 20-ї річниці повернення до Києва єпископа Української Греко-Католицької Церкви Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав відзначив високопреподобного отця Рафаїла Турконяка, архимандрита, доктора богослов’я і літургіки, лауреата Шевченківської премії, завідувача кафедри богослов’я Національного університету «Острозька академія», члена та перекладача Українського біблійного товариства патріаршою грамотою.

У тексті грамоти Предстоятель УГКЦ відзначає, що життя о. Рафаїла «повне жертовної відданості справі перекладу Біблії».

«Ваше служіння на багатьох церковних урядах принесло численні плоди для Божої слави та добра нашої Церкви й народу. Особливо хочемо відзначити ваші старання щодо організації діяльності Києво-Вишгородського екзархату УГКЦ та його проводу в 1995-1996 роках. Ваше служіння приготувало і уможливило відновлення єпископської присутності у стольному граді Києві», – мовиться у тексті.

Глава Церкви склав о. Рафаїлу сердечну подяку та висловив визнання і похвалу.

Довідка. У 1996 році, згідно з рішенням Синоду Єпископів УГКЦ, було утворено Києво-Вишгородський екзархат для Центральної і Східної України. 2 квітня 1996 на Екзарха Києво-Вишгородського екзархату з титулярним престолом Ніси Ликійської був призначений Блаженніший Любомир (Гузар). Його призначення стало фактичним поверненням єпископа УГКЦ до столиці України після століть насильного вигнання ще з часів царської Росії.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next