АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав нагородив кількох священників патріаршими грамотами за соціальне служіння

Четвер, 21 листопада 2019, 13:03
Блаженніший Святослав нагородив патріаршими грамотами п’ятьох священників Київської архиєпархії за активність та жертовність у здійсненні соціального служіння потребуючим. Ці отці вже багато років служать для добра людей.

Серед нагороджених – о. Віталій Марцинюк, парох храму Святого Димитрія м. Фастова, о. Віталій Сидорук, парох храму Святого Василія Великого м. Житомира, о. Юрій Логаза, парох храму Матері Божої Неустанної Помочі м. Славутича, о. Ігор Онишкевич, парох храму Святого Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі у м. Києві, та о. Олег Лучка, адміністратор храму Різдва Пресвятої Богородиці с. Вербівка, - повідомляє о. Роман Сиротич, синкел соціального служіння Київської архиєпархії УГКЦ.  

Нагородження відбулося з нагоди Всесвітнього дня бідних, коли Церква особливу увагу всіх людей доброї волі хоче привернути до тих, хто потребує допомоги – потребуючих.

 «Своїм служінням ви стали інструментом Божого милосердя, розділяючи місію Церкви та звіщаючи Добру Новину всім, зокрема тим, хто страждає і перебуває в потребі. Благими ділами стосовно ближніх Ви об’являєте обличчя милосердного Бога в цьому світі, так часто позначеному людським терпінням, самотністю, страхом і безнадією.

Оцінюючи Вашу ревність для Божої слави та добра нашої Церкви, Вашу активність і жертовність у здійсненні соціального служіння потребуючим, складаємо вам сердечну подяку та висловлюємо визнання та похвалу», - говориться у Патріаршій грамоті.

Вручаючи грамоти та дякуючи, Блаженніший Святослав наголосив: «Милосердя робить християн християнами, тому парафія, яка не має соціального служіння, починає завмирати, а та спільнота, котра ним активно займається, навпаки, – оживати… Для того щоб наші громади і парафії були справді живими, щоб проповідь Божого Слова була зрозумілою та переконливою, ми мусимо проповідувати Боже милосердя нашими ділами і вчинками. Немає кращої проповіді Христового Євангелія, як милосердя і допомога вбогим та потребуючим незалежно від того, ким вони є. Голос християнського сумління кличе тепер служити тим, хто є в найбільшій потребі. Дякую вам за те, що ви бачите потреби людей, що ви є з ними і кожну нагоду для служіння використовуєте на добро людей».

«Соціальне служіння на сьогодні є пріоритетом для УГКЦ та особливо для Блаженнішого Святослава. Так, діла милосердя творяться через єпархіальний «Карітас-Київ», спільноти та громади. Практично у більшості парохій Київської архиєпархії здійснюються ті чи інші види соціального служіння. Громади опікуються старенькими, відвідують людей та дітей у інтернатних чи геріатричних закладах, допомагають людям у кризових ситуаціях, працюють з дітьми та молоддю, надають допомогу бездомним, опікуються людьми з інвалідністю, мають соціальні гардероби та багато-багато іншого. І що найважливіше – це не якась акційна діяльність, але те, що робиться на постійній основі, те, що є серцем життя і діяльності Церкви. Так творяться парафіяльні харитативні осередки Карітасу, які стають центрами допомоги людям в потребі на місцях. Серед нагороджених священників – саме ті, які дійсно своїм служінням щоденно бачать потреби людей і щиро на них відгукуються, за що щиро-щиро їм дякуємо. Дуже радіємо, що з кожним роком у нас таких активних парохій і священників стає все більше», - говорить о. Роман Сиротич, синкел соціального служіння Київської архиєпархії.

Пресслужба БФ «Карітас-Київ»


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next