АКТУАЛЬНО

Папа Франциск запрошує перших осіб УГКЦ до опрацювання своєї стратегії щодо майбутнього України та Української Церкви у світі

Субота, 04 травня 2019, 12:59
Святіший Отець Папа Франциск запросив Отця і Главу Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішого Святослава, членів Постійного Синоду та митрополитів УКГЦ провести спільну робочу зустріч разом із ним та Ватиканською курією.

В офіційному комунікаті Римської курії мовиться: «У делікатній та складній ситуації, в якій перебуває Україна, Святіший Отець Франциск вирішив запросити до Рима 5-6 липня 2019 року Верховного Архиєпископа, членів Постійного Синоду та митрополитів Української Греко-Католицької Церкви.

У зустрічі також братимуть участь голови дикастерій Римської курії, компетентні для Країни.

Цією зустріччю Святіший Отець прагне проявити знак своєї близькості до Української Греко-Католицької Церкви, яка здійснює душпастирське служіння як на Батьківщині, так і в різних частинах світу.

До того ж, ця зустріч надасть ще одну нагоду для глибшого аналізу життя та потреб України з метою визначення способів, якими Католицька Церква, а особливо Греко-Католицька Церква, щораз ефективніше може присвятитися  проголошенню Євангелія, підтримці тих, хто страждає, та сприянню поширення миру, у порозумінні, наскільки це можливо, з Католицькою Церквою латинського обряду, з іншими Церквами і християнськими спільнотами».

Як повідомив Блаженніший Святослав у коментарі Департаменту інформації УГКЦ, це добра новина для Української Греко-Католицької Церкви і для всієї України, тому що такий спосіб зустрічей відповідає найвищому рівню уваги до нас з боку Римської Апостольської Столиці.

За його словами, прецедентів таких зустрічей не було майже ніколи. «Такого типу зустрічі належать до внутрішньої практики Ватиканської курії, коли намагаються зрозуміти, яким чином діяти з приводу певних подій, обставин чи ситуацій», – сказав Глава УГКЦ.

Предстоятель УГКЦ пояснив: коли Святіший Отець особисто разом з очільниками певних дикастерій (міністерств) Римської курії зустрічається з очільниками тої чи тої Церкви, – це спосіб опрацювання перспективної стратегії на майбутнє.

Ця стратегія, розповів Блаженніший Святослав, завжди артикулюється навколо трьох пунктів. Перше – підтримка Церкви, яку хочеться вислухати й зрозуміти, яким чином Святіший Отець особисто може діяти, щоб підтримати таку Церкву.

Друге – подбати про належне зміцнення цієї Церкви. «Святіший Отець хоче, щоб всі наші митрополити і члени Постійного Синоду мали можливість особисто представити важливі питання життя Церкви в Україні і за кордоном, які, на думку владик, є сьогодні найважливішими. Таким чином наша Церква братиме участь в опрацюванні бачення та стратегії Ватикану стосовно Української Держави та світової української громади. І оскільки будуть присутні очільники тих виконавчих структур Римської курії, то одразу формулюватимуться певні механізми діяльності, щоб можна було належним чином скріпити нашу Церкву», – пояснив Глава УГКЦ.

І третє – забезпечити органічний розвиток УГКЦ відповідно до тих викликів, якими сьогодні живе Українська Церква в Україні і за кордоном.

На переконання Блаженнішого Святослава, така зустріч справді є ознакою глибокого зацікавлення Святішого Отця питанням України на загал і УГКЦ зокрема. «Це важливий сигнал підтримки нашої Церкви, а також початок дуже серйозної праці, щоб можна було забезпечити належний розвиток нашої Церкви в її структурах, у її пастирській діяльності в Україні і за кордоном», – додав Предстоятель УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next