АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав передасть храму УГКЦ в Ірпені ікону Пресвятої Богородиці «Надія молоді»

Четвер, 03 грудня 2015, 16:23
Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час освячення греко-католицького храму Різдва Пресвятої Богородиці в Ірпені урочисто передасть парафії ікону Пресвятої Богородиці Замилування. Освячення новозбудованого храму відбудеться у неділю, 6 грудня.

Ікону Пресвятої Богородиці Замилування написали молоді українці під час літніх іконописних шкіл у Польщі. Своїм декретом Глава УГКЦ, зважаючи на авторство цієї ікони, іменував її «Надія молоді».

«Цю ікону було передано мені під час візиту в Гурово-Ілавецьке (Польща) з нагоди святкування 1025-ліття Хрещення України-Русі 29 червня 2013 року Божого. Спогадуючи роковини трагедії насильницького виселення українців у Польщі з їхніх історичних земель і зважаючи на авторство цієї святині, надаю їй назву «Надія молоді»», – написав Предстоятель Церкви у своєму декреті.

«Нехай перед цією іконою лунає безперервна молитва за наш український народ і рідну Церкву. Нехай вона буде джерелом благодаті Духа Святого для всіх молільників, які припадатимуть перед нею», – побажав Блаженніший Святослав.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next