АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав привітав владику Петра Стасюка із 55-річчям священничих свячень

Субота, 02 липня 2022, 14:07
Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав особисто та від імені Синоду Єпископів УГКЦ привітав єпископа-емерита Петра Стасюка із 55-річчям священничих свячень. За словами Предстоятеля, це знаменна дата, яка є видимим Божим благословенням для Української Греко-Католицької Церкви.
Блаженніший Святослав і владика Петро Стасюк у катедральному храмі Святих апостолів Петра і Павла у Мельбурні, Австралія, 21 вересня 2014 року Блаженніший Святослав і владика Петро Стасюк у катедральному храмі Святих апостолів Петра і Павла у Мельбурні, Австралія, 21 вересня 2014 року

«Сьогодні складаємо подяку милосердному Богові, який покликав Вас на дорогу служіння Церкві та рідному народові. Дякуємо Господеві за дар Вашого життя і за всі дари, якими Він так рясно Вас наділив та які Ви щедро примножили впродовж свого  єпископського служіння», – йдеться у привітанні.

Священничі свячення владика Петро Стасюк отримав 2 липня 1967 року в церкві Святого Йосифа у Вінніпезі (провінція Манітоба, Канада) з рук світлої пам’яті архиєпископа і митрополита Вінніпезького Максима Германюка. Відтак протягом багатьох років виконував своє служіння на різних душпастирських урядах УГКЦ в Канаді, зокрема служив як директор Колегії святого Володимира.

«Дар священства, який Ви отримали з Божого допусту та з великої довіри до Вас з боку владик, став джерелом щедрих Божих ласк для вірних нашої Церкви. Вони могли приступати до Святих Таїнств, чути Боже слово, молитися за своїх рідних – живих і померлих, знаходити розраду і надію в Таїнстві Сповіді. Священство сформувало Вас як жертовного пастиря, владику, який довгі роки служив правлячим єпископом для вірних нашої Церкви в Австралії», – пише Блаженніший Святослав.

Глава Церкви побажав владиці Петрові, щоб Отець Небесний прийняв дар його служіння, як приємну жертву, на свій престол і зіслав йому з висот своє прещедре благословення за молитвами Пресвятої Богородиці та всіх святих української землі.

«Будьте й надалі для нашого народу та всіх людей, серед кого живете, ясним світильником Божої правди та добрим пастирем Христового стада. Вимолюємо для Вас рясне Боже благословення. Хай Господь збереже Вас та примножить роки Вашого життя», – побажав Глава УГКЦ, додавши, що ці вітання він засилає з берегів сивочолого Дніпра у дні великого протистояння українського народу жорстокому агресорові з великою надією на перемогу.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next