АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав привітав владику Василія Лостена з 65-річчям священства

П'ятниця, 10 червня 2022, 17:49
Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав особисто та від імені Синоду Єпископів УГКЦ привітав владику Василія Лостена, єпископа-емерита Стемфордської єпархії, з 65-ю річницею ієрейських свячень.

«У цей святковий день дякуємо Господеві за дар Вашого життя та за всі дари, якими Він так рясно Вас наділив і які Ви щедро примножили впродовж свого жертовного служіння Богові й Церкві», – йдеться у вітальній грамоті.

Блаженніший Святослав додає, що святкування ювілею владики Василія – це велика подія для всієї Церкви.

«Разом із Вами заносимо до престолу Всевишнього наші молитви, дякуючи Богові за те, що покликав Вас на дорогу жертовної посвяти Церкві та рідному народові, – пише Предстоятель. – Отримавши дар священства з рук владики Костянтина Богачевського, Ви довгі роки огортали своєю душпастирською опікою вірних нашої Церкви в США, були секретарем владики Амвросія Сенишина, митрополита Філадельфійського. Ви здійснили багато важливих проєктів для розвитку Філадельфійської архиєпархії як її економ».

Ювілей владики Василія Лостена, за словами Глави УГКЦ, є знаком Божого благословення, яке протягом цього поважного віку спливало на Українську Греко-Католицьку Церкву.

Прохаючи в милосердного Господа винагородити владику Василія сторицею за усі старання, Блаженніший Святослав склав йому сердечну подяку, висловлив визнання і похвалу та побажав рясних Божих благословень, допомоги Святого Духа на многії і благії літа.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next